Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Japan Display radi na fleksibilnim LCD zaslonima za buduće iPhone modele
iPhone-6-inside-view-retina-hd-display

Japan Display radi na fleksibilnim LCD zaslonima za buduće iPhone modele

Kompanija Japan Display, jedan od dobavljača zaslona za iPhone, spremila je novi proces pogodan za masovnu proizvodnju fleksibilnih LCD zaslona. The Wall Street Journal prenosi kako Apple razmatra korištenje ovih zaslona u iPhone modelima od 2018.

Ovo bi bio priličan obrat situacije uzmemo li u obzir činjenicu da se vjeruje kako će iPhone 8 ove godine dobiti zakrivljeni OLED zaslon. Iako novi proizvod na tržištu ne bi bio savitljiv kao zakrivljeni OLED zasloni, Japan Display tvrdi kako će novi proces omogućiti proizvodnju fleksibilnih zaslona koji podržavaju dizajn koji je proslavio Samsung na svojim Edge modelima. Oni takođe navode kako su se pojedini proizvođači pametnih telefona već opredjelili za njihove zaslone te da će ih koristiti u nadolazećim godinama, a oni računaju sa tim da bi se ovi zasloni mogli proširiti i na laptop računala kao i zaslone unutar automobila. Pored Applea, njihov najvažniji klijent je Huawei.

Za što će se odlučiti Apple ostaje da vidimo. Ukoliko kompletna iPhone ponuda pređe na OLED zaslone Apple se tu može susresti sa problemom da dobavljači neće moći isporučiti ogromne količine OLED panela koje su ovdje potrebne, a tu je i pitanje veće cijene od LCD panela.