Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Japanski operater prima prednarudžbe za iPhone 5S od 20. lipnja?
iphone-5S

Japanski operater prima prednarudžbe za iPhone 5S od 20. lipnja?

Iako su glasine vezane za novu iPhone generaciji u blagom stanju stagnacije svako malo pojavi se neka koja je spremna uzburkati vodu. Glavni krivac za današnji prilog je već poznati blog NowhereElse, čije je uredništvo došlo do zanimljivog internog dokumenta jednog Japanskog operatera.

Kada je dokument preveden došlo se do saznanja kako Japanski AU planira početi sa primanjem prednarudžbi za iPhone 5S već 20. lipnja, uoči “planiranog” dolaska na tržište u srpnju. Inače, dokument je bio namijenjen samo očima uposlenika ove telekomunikacijske kompanije ali je našao svoj put do bespuća interneta. U njemu se još spominje kako se očekuje da će uređaj biti opremljen kamerom od 13MP te kako bi trebao biti pokretan iOSom 7.

Razmotrimo malo što sve ovaj dokument implicira. Kao prvo, ako prednarudžbe kreću 20. lipnja to bi značilo da bi iPhone 5S trebao biti predstavljen na WWDCu koji se održava tjedan prije toga. To se kosi sa izjavom koju je Tim Cook dao nekoliko dana povodom objavljivanja prodajnih rezultata nekoliko dana ranije – novi Apple hardware neće se pojaviti do početka jeseni.

date-sortie-iphone-5s-kddi

S druge strane, ako bi se iPhone 5S trebao isporučivati sa iOSom 7 to bi značilo da novi operativni sustav nije prošao uobičajene mjesece beta testiranja sa developerima koji peglaju većinu bugova. To je nešto što si Apple sasvim sigurno ne bi dopustio. Imajući ovo sve u vidu možemo utvrditi kako je ovaj dokument lažan ili pogrešno interpretiran.

Svoje prognoze izbjegavam davati ali mislim da se sa velikom sigurnošću može tvrditi kako novi iPhone 5S nećemo vidjeti ovoga ljeta. Pročitajte još neke od glasina koje kolaju oko ovog uređaja: