Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Jeftiniji iPhone mogao bi izgledati kao kombinacija iPhonea 5 i iPoda Classic
iphonemini

Jeftiniji iPhone mogao bi izgledati kao kombinacija iPhonea 5 i iPoda Classic

Debata oko toga da li je Appleu potreban potpuno novi iPhone model za tržišta u razvoju vodi se godinama a u posljednjih mjesec dana dodatno je podgrijana gotovo nevjerovatnom količinom glasina koje pristižu. Sa novim glasinama ponovo se javila ekipa sa bloga iLounge koji polako, ali sigurno, stiče reputaciju sajta koji rano namiriše razna Apple naklapanja.

iphonemini1

Oni su ubijeđenji da će pristupačniji model iPhonea biti izrađen većinskim dijelom od plastike a da će dizajnerske smjernice dijeliti sa iPhoneom 5, iPod touchem pete generacije te jednim starim znalcem – iPodom classic! Sprijeda ćete ga moći zamijeniti sa iPhoneom 5. Imat će zaslon jednake veličine i rezolucije a FaceTime kamera, senzori, Home tipka i ostalo će takođe biti smješteni na mjestima koja odgovaraju aktuelnom modelu.

Na stranama se otkriva kako bi Volume tipke ponovo mogle biti izdužene (rješenje koje podsjeća na modele prije iPhonea 4 te iPod touch uređaje). Ovdje se, takođe vidi kako zaslon sa svojim staklom blago strši iznad kućišta koje je na stražnjim stranama zaobljeno kao iPod classic a izrađeno je od plastike.

iphonemini2

Moram priznati da mi njihova vizija pristupačnijeg iPhonea izgleda prilično dopadljivo iako i dalje nisam siguran što da mislim o svim ovim glasinama. Sjetimo se da su prošle godine bile prilično u pravu.

 • Wesija

  Mislim da bi bio pravi potez kad bi Apple za jeftiniju verziju iPhona uzeo dizajn i kuciste starog 3gs-a, ubacio retina zaslon, poboljsao kameru (moze cak bez bljeskalice) uz neke minimalne izmjene kako nebi bio potpuno identican starom modelu i to sve ukomponovao i izbacio kao jeftiniju verziju iphona. Ovo jeste subjektivno misljenje ali mnogi ce se sloziti vjerujem!

 • Leon

  Zar nisu opovrgnuli glasine o jeftinijem modelu iPhonea?

  • Jesu isto kao i za manji iPhone ali analisti stalno pricaju o tome. Mozda ima neke istine.

 • stipa

  Mislim da bi i bilo dobro da bude jedan model u rangu galaxy SIII mini i da košta kod nas oko 3-4tkn… retina 3,5″, 8mpx kamera sa 4s, kao i procesor od 4s, ali da malo promijeni izgled, znači ostaviti sve kao na 4s… znam da ćete sad reći pa to je kao 4s, ali mislim da bi sa takvim proizvodom ubili samsung totalno i podmirili sve nedostatke koje su imali ove god tj ne nedostatke jer su povećali prodaju ali samsung je pobjegao, ovako bi ih stigli… i ovako 5ica koja je tehnološki naprednija i skuplja od 4s ima istu cijenu kao i 4s u hr (bar u vipu), ovako bi imali novi proizvod drugačije zapakiran i to bi bilo super (za korisnike)… 4s je bolji od S3mini i kad bi koštao 4-4,5tkn nitko ne bi kupovao samsunga!!!