Wednesday, 21 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Jeste čuli za novi iPhone 4S i iPhone 5, iOS 6 Dream Jailbreak? (UPDATE)
dreamjb

Jeste čuli za novi iPhone 4S i iPhone 5, iOS 6 Dream Jailbreak? (UPDATE)

Kada developeri ne mogu brzo doći do rješenja za jailbreakanje aktuelne inačice iOSa počinju se na površini ukazivati razni “spasitelji” koji svojim prevarama unose konfuziju. Sada se pojavio developer koji se skriva iza pseudonima Dream Jailbreak i tvrdi da ima spreman untethered jailbreak za iOS 6.0 i 6.0.1.

Što je tu krivo? Za ovog developera niko nije čuo niti surađuje sa bilo kojim priznatim jailbreak developerom. Teško se oteti dojmu kako je Dream Jailbreak kivan na cijelu jailbreak zajednicu. Navodi kako su developeri iz “dev timova” egoisti koji smatraju da niko drugi osim njih nije u stanju napraviti kvalitetan jailbreak te da se niko od njih nije udostojio odgovoriti na njegov email putem kojeg ih je pozvao na diskusiju o svojim pronalascima.

Samopouzdanja mu ne nedostaje. Jailbreak će biti dostupan 22.12 ove godine za sve uređaje koji podržavaju šestu generaciju iOSa, a do tada će nas putem Twittera obavještavati o svome napretku a spominje se i najavni video.

Postavlja se pitanje zašto bi neko najavio jailbreak nekoliko tjedana unaprijed, najavio video, izražavao netrpeljivost prema ostalim članovima scene? Zašto ne sačekati dok cijeli rad na tom projektu ne bude gotov i onda ga tek objaviti i tako efikasno zapušiti svima usta? Ovako cijeli projekat dobija kritike sa svih strana blogosfere. Nema konkretne činjenice koja bi nas uvjerila da u svemu postoji barem tračak istine.

iH8snOw upozorava kako je bilo koji video moguće manipulisati te da treba biti oprezan. Izgleda da ćemo morati pričekati do 22. prosinca da vidimo rasplet ove priče, iako smo svi prilično sigurni da ga već znamo. Druge informacije o Dream Jailbreak projektu možete pronaći na “službenoj” stranici.

UPDATE:

Na žalost, ali očekivano, ovo se ispostavilo lažnim. “Developer” je postavio video za koji je dokazano da je manipuliran te se dalje zapetljavao u svoju šalu. Volio bih imati viška vremena poput nekih ljudi…

Izvor: ijailbreak.com

 • Žnj

  jel ima ikakav jailbreak za iphone 5?

  • Kile_Omizio

   Nikakav, ni jedan mali :)

 • robee

  Moze biti fejk a i ne mora…zasto bi JB bio rezerviran samo za ljude koji su do sada to radili….uvijek postoji netko pametniji :)

  • Kile_Omizio

   Da, točno, uvijek ima neko zna bolje. Problem je samo što su šanse male.

 • Mislim da je ovo totalno moguce. Prvo vecina hackera se vole pokazati i vole se osjecati da su bolji i superiorniji od drugih hackera. Tako i ovaj decko. Mozda i je. Nevidim nikakve nacine zarade na njegovoj stranici, tako da ne vidim poentu ovoga osim ako nije hoax i gubljenje vremena radi zajebancije. Ja se nadam da je ovo istina. Dobro bih nam dosao jos jedan hacker koji zna nesto sto drugi ne znaju. Medjutim kao sto Kile kaze, ako je suditi po proslosti, ovo je vjerovatno laz. I svaki put kada nema jailbreaka na duze vrijeme neko se nadje da pametuje i izbacije gluposti i glasine. Nadam se da sam u krivu.

 • ma kakav jailbreak

  Jao… das dvije plate za mobitel…i onda nemozes nista dobro instalirati osim ako ne platis ili jailbreakujes…,a izaci ce barem jos dva sljedeca iphona dok se to desi…,muka mi je vise od ovog jailbreaka, kada se samo sijetim, citavu godinu mi je iphone skupljao prasinu u ladici…., ruku na srce, ali androidu hvala ti sto postojis!

 • Ali

  Iskreno, nije me briga. Kako sam prešao na iOS6 sve aplikacije koje mi trebaju sam kupio legalno, manje više sa gift karticama zarađenim na Freemyapps i sličnim programima, uključujući i iGO navigaciju od 75$. Jailbreak mi ne treba. Telefon je stabilan i nikad nikakvih problema nemam sa njim. Eventualno mi zafali nekad Zephyr i to je to. Nadam se da će biti implementiran u sljedeći iOS. Eto to je moje mišljenje u pogledu jailbreaka na iOS6. Pozdrav

 • ninno

  Danas je trebao biti dostupan Dream Jailbreak…Sta je sa tim?Ipak mozda laz!!!