Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Još jedna glasina najavljuje 4″ iPhone 6c za narednu godinu
iPhone-6c-concept-3D-Future-005

Još jedna glasina najavljuje 4″ iPhone 6c za narednu godinu

Svi proizvodi koje je Apple planirao predstaviti ove godine su već predstavljeni tako da sad ulazimo u period “dopunskih” glasina, kako ja to volim reći. Riječ je o glasinama koje najčešće dolaze iz divljih i neprovjerenih izvora i zagovaraju diskutabilne uređaje. U tu kategoriju spada i današnja glasina.

Nakon što je početkom mjeseca Ming-Chi Kuo, jedan od najpouzdanijih Apple analitičara, javno progovorio o mogućem postojanju novog 4″ iPhonea naredne godine, sada se čini da su se na njegovu analizu “nakačili” i drugi. Kevin Wang, jedan od uposlenika kompanije IHS, na svom Sina Weibo profilu (Kineska društvena mreža tipa Twitter) je objavio kako Apple za sredinu naredne godine sprema iPhone 6c. Dalji detalji nisu poznati. S obzirom da Wang nema etablirane izvore i analize na ovom polju, njegovu objavu možemo promatrati samo sa skepsom.

Kuo ostaje pri svom i trenutno je jedini čovjek koji svojom reputacijom stoji iza te tvrdnje da ćemo 2016. dobiti novi iPhone sa 4″ zaslonom i koji će sklapati Foxconn. Da li će do toga stvarno doći ostaje da vidimo.

 

Naslovna slika je ilustrativnog karaktera, koncept autora 3DFuture.