Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Koliko će biti snažna veze između iPada mini i iBooks servisa
ibooks

Koliko će biti snažna veze između iPada mini i iBooks servisa

Kada neku glasinu možete smatrati gotovo pa istinitom? Onda kada Jim Dalrymple, čovjek sa nevjerovatnim vezama u Appleu, kaže svoje već prepoznatljivo “yep.” Tako je Jim potvrdio da će se prezentacija iPada mini održati 23. listopada. Tu završavamo sa onim u što možemo biti sigurni te kročimo u teritoriju novog nagađanja.

The Next Web stranica je od svojih brojnih izvora došla do podatka da će prezentacija samog iPada mini poprilično se naslanjati na iBooks servis. Apple nikad nije skrivao činjenicu da su njihovi uređaji duboko utkani u cijeli ekosistem koji omogućava olakšanu konzumaciju (kupovinu, je li) raznih sadržaja od muzike do filmova i knjiga, aplikacija, i čega se još možete sjetiti. Amazon to još agresivnije potencira sa svojim Kindle Fire tabletima koji zbog toga i postižu neke ozbiljnije rezultate na tržištu u odnosu na druge Android tablete. Iako je iBooks jedan prilično uspješan projekat, na polju prodaje knjiga Apple je još “maleni mrav” u odnosu na Amazon. Izbace li na tržište jeftiniju inačicu iPada, tableta koji je ponovo izmislio tu kategoriju uređaja, te naprave (barem marketingom i promocijom) usku vezu tog uređaja sa iBooks servisom, mogli bi uzeti nešto veći dio kolača.

Čak i da nije bilo nikakvih glasina o malom iPadu prilično bih bio siguran u Apple te još jednom rekao da ga želim, onako na neviđeno