Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Koliko će koštati iPhone 8?
iphone-10-years-01

Koliko će koštati iPhone 8?

Konkurentska perjanica u vidu Galaxy S8 pametnog telefona već je u rukama prvih korisnika diljem svijeta što je razlog da se dodatno inteziviraju naklapanja oko mogućnosti još nepredstavljenog iPhonea 8. Baš kao i njegov prvi konkurent, iPhone 8 će biti skuplji od svog prethodnika, a analitičarka Simona Jankowski iz kompanije Goldman Sachs vjeruje da zna u kojem rangu se krećemo.

Ona očekuje da će iPhone 8 biti dostupan u inačicama od 128GB i 256GB skladišnog prostora te da će prva biti dostupna za 999$ a dvostruko više memorije koštat će 100$ više kao i do sada što nas dovodi do 1099$. Opcija od 32GB vjerovatno neće biti dostupna. Uzme li se u obzir iPhone 7 Plus 128GB vidimo da je razlika u cijeni mogla biti 130$ što će sigurno biti opravdano povećanim troškom za dijelove (na što korisnici gledaju i novim, naprednim mogućnostima (koje će prodavati telefon).

Pojedini analitičari zagovarali su mogućnost da novi iPhone modeli budu dostupni u 64GB i 256GB opcijama s tim da bi povoljniji model startao sa 850$ ali kako god ovu priču okrenuli činjenica da će iPhone 8 biti najskuplji iPhone do sada teško da će se promjeniti.

 

Story credit: MacRumors

  • hahah

    Dobro je da nas drzite azurne svaka 3 mjeseca novi post…a mozda i jos pricekamo dok se sjetite napisat :)

  • koki

    Omizio mrtva stranica…. Svi blogovi sve ispisali o novim iphonima, omizia nigdje… Nadam se da je omizio tim dobro…

  • Trobojka

    Omizio smeče.