Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Kompletan iPhone mini otkriven na videu?
iphoneminifeat

Kompletan iPhone mini otkriven na videu?

Odlučimo li se vjerovati glasinama iPhone mini je završen proizvod koji ćemo vidjeti tokom ove godine. Slike navodnih dijelova ovog uređaja viđene su u nekoliko navrata a sada se ekipa sa stranice Techdy dočepala ne samo stražnjeg kućišta nego i sklopa zaslona te snimila prigodan video koji cijelu stvar pokazuje relativno sastavljenu.

iphonemini1

Shodno vladajućem konsenzusu, stražnje kućište izrađeno je od polikarbonata a zaslon od 4″ istovjetan je zaslonu iPhonea 5. Sam izgled se slaže sa fotkama koje smo ranije vidjeli a uredništvo spomenute stranice se kune kako uređaj uopće ne djeluje jeftino poput nekih konkurenata iz Android tabora. Prva stvar koja je nagnala na sumnju u autentičnost prikazanih dijelova je činjenica da se na kućištu ne može naći niti jedna fizička tipka.

iphonemini2

Ekipa je čak uložila truda da slože Android telefon pod nazivom Basic Bear koji podsjeća na ovaj iPhone mini. Ako pitate mene, to je bio momenat koji je prelio čašu u ovom slučaju jer je postalo jasno da je cijela stvar zamišljena kao marketinški trik koji će dići hype oko njihovog pametnog telefona, te uz malo nade dovesti i prve kupce. Naravno, moguće je i da griješim ali mi iskustvo nalaže drugačije.

basicbear

Takođe, moguće je da će iPhone mini kada jednom konačno sleti na tržište uistinu izgledati ovako, ali u to ćemo se morati uvjeriti nekad kasnije.

Što vi kažete? Slike iPhonea mini koje su do sada objavljene, kao i druge glasine, možete provjeriti u nastavku:

 • Pitanje?

  Prosto ne razumjem; prvo je iphone rekao da nema jeftinijeg iphona, pa poslije da nema smisla da ekran bude veci od 3.5″.., poslije je pristao na 4″,kada je vidio kako se samsung prodaje, pa je rekao u reklamama da zdrav razum ne treba vece od 4″ ekrana, a sada hoce izbaciti nesto 6″..,puffff…., pa je rekao na nema ipada mini-slagao, nakon kratkog vremena je izbacio ipad 4-vorku.., a rekao je da nece cesto izbacivati uredaje…., sada neki jeftiniji iphone…, jos je tu taj problematicni jailbreak kojeg nema na android uredajima, visoke cijene…, mislim tko koga tu zeza….,cemu toliko laganja, manipulisanja kupcima….,kada se samo sijetim moj iphon 3 je imao kameru od 2mpx dok je tada svaki uredaj imao preko 5mpx…. Danas postoje uredaji koji su hardverski bolji od iphona, imaju android koji je bolji od ios,a slobodniji bez jailbreka…., prosto me zanima zasto iphone, jel to samo dobra reklama i manipulacija ljudima ili?????

 • Maki

  Ma iPhone se srozava zasigurno…

  • Zeljko

   Vidovnjak? Tarot? Ostavi broj telefona, mozda neko ima neko pitanje o sudbini ….