Friday, 30 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Koncept novog 30-pin adaptera – I dalje mozemo koristiti stare iPhone dockove
30-pin-adapter

Koncept novog 30-pin adaptera – I dalje mozemo koristiti stare iPhone dockove

Kao sto ste vec culi Apple ce se ove godine prebaciti sa 10 godina starog i ogromnog 30-pin prikljucka na manji 9-pin prikljucak koji ce odstranite sve pinove koji se vise ne koriste.

Apple je napravio 30-pin prikljucak kao sto oni kazu “future proof” sto znaci da ga nikada nebi mjenjali te ovaj mamut u sebi sadrzi pinove za sve moguce vrste konekcija od S-Videa koji se vise ne koristi, do HDMI i USB 3 portova.

Na zalost jednu stvar koju nisu predvidjeli je velicina. Kako elektronika postaje sve manja i manja tako je vrijeme da se ovaj ogromni konektor zamjeni za nesto puno manje. Sto ce se sigurno desiti.

Kao sto smo vec i pisali, Wall Street Journal i Routers su potvrdili da ce novi uredjaj zasigurno imati novi prikljucak te da se mozete pozdraviti sa svom dodatnom opremom koju ste do sada prikupili ukljucujuci punjace, dokove, zvucnike itd.

Medjutim Apple nebi bio Apple kada nebi napravili adapter za ovaj mali problem. O adapteru se vec prica duze od mjesec dana, a danas smo dobili i prve konceptualne slike koje pokazuju kako bi to sve moglo izgledati.

Sada je pitanje hoce li neki ovakav adapter doci sa novim iPhone-om ili cemo ga morati posebno kupiti. Ja cu ipak pripremiti 10$ za svaki slucaj.

  • dkuzma45

    Ajde, hvala Bogu…vec sam mislio da cu morati prodati origigi adapter za hdmi s cetvorke….ovo je super vijest…hvala…