Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Kuo: Super tanki iPhone sa 5,8″ AMOLED zaslonom dolazi 2017.
iPhone-6-concept-ConceptsPhone-004

Kuo: Super tanki iPhone sa 5,8″ AMOLED zaslonom dolazi 2017.

Prošlog mjeseca čuli smo glasine o tome kako Apple za narednu godinu sprema 5,8″ iPhone sa AMOLED zaslonom. Točnije, priče o dolasku AMOLED zaslona na Apple uređaje odmotavaju se već neko vrijeme što vjerovatno ima veze sa činjenicom da su se troškovi AMOLED zaslona opasno približili trošku običnih LCD zaslona.

Poznati i prilično pouzdani Ming-Chi Kuo je u novom izvještaju ulagačima tvrtke KGI Securities ponovo pokrenuo ovu priču a sada izgleda ima još detalja. Iako je nezahvalno pisati o uređaju koji se neće pojaviti još godinu i pol priča postaje zanimljiva upravo jer potiče od Kua koji obično zna o čemu govori. Prema njegovim izvorima taj iPhone će imati potpuno novi dizajn, ipak, u duhu će podsjećati na iPhone 4 jer će imati staklo ne samo naprijed nego i straga. Rubovi oko zaslona će biti dodatno smanjeni a uređaj će biti jako, jako tanak i imat će metalni okvir. Moguće je čak da zaslon bude zakrivljen u određenoj mjeri.

Navodno Apple još eksperimentira sa plastičnim i keramičkim stražnjim dijelovima kućišta ali Kuo smatra kako će Apple ostati pri staklu jer ono nudi brojne prednosti u odnosu na keramiku. AMOLED zasloni koji se godinama koriste u Samsung Galaxy S uređajima nude odličnu vidljivost na Suncu, življe boje, tamnije nijanse crne i troše dosta manje energije nego klasični LCD zasloni. Da li ćemo ih uskoro vidjeti i na iPhone modelima je pitanje kojim ćemo se sigurno još baviti. Naslovna slika je konceptualnog karaktera te prikazuje kako bi taj 5,8″ iPhone mogao izgledati.

 

Story credit: AppleInsider