Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Glasine >>> LG sprema savitljivi zaslon za iPhone 2018?
lg-display-foldable-screen-amoled

LG sprema savitljivi zaslon za iPhone 2018?

Prema novim informacijama koje su ovih dana počele kolati mrežom svih mreža, LG Display se sprema za masovnu produkciju savitljivih zaslona. Kako izvještava korejska agencija ETNews, LG Display će ove zaslone isporučivati već 2018. godine za partnere sa kojima je već postignut sporazuma a to su nitko drugi do Apple, Google i Microsoft!

Već godinama viđamo Apple patente različitih uređaja koji imaju savitljive zaslone. Dugo se šuška kako će iPhone 8 naredne godine imati OLED zaslon, te da će LG Display biti jedan od najvažnijih partnera koji će isporučivati ove zaslone, a sada se čini da bi godinu nakon toga iPhone mogao dobiti i savitljivi zaslon. LG se još bori sa problemima koji ih ograničavaju u proizvodnji dovoljnog broja panela i prilično su odlučni da postanu važan igrač na OLED polju. Njihov glavni konkurent takođe potiče iz Južne Koreje a to je naravno Samsung za koji se smatra da sada drže čak 90% globalnog OLED tržišta.

I dok će se tržište pametnih telefona uljed zasićenja morati obuzdati u narednim godinama savitljivi zasloni mogli bi biti jedna od zadnjih pravih inovacija koje ćemo vidjeti. Da li bi vi voljeli posjedovati iPhone sa zakrivljenim ili savitljivim zaslonom?

  • Rasho

    NE!

  • Gordan

    Može se napraviti savitljivi zaslon, ali kako napraviti savitljivu bateriju, matičnu ploču sa lemovima itd……… Neizvedivo. Hologramsku reprodukciju sa mobitela na zid, ruku i sl., je izvodivo.