Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Ming Chi Kuo – iPhone 7 će biti vodootporan, još brži procesor
iPhone-7-Deep-Blue-The-MAlignant-003

Ming Chi Kuo – iPhone 7 će biti vodootporan, još brži procesor

Taman uoči predstavljanja novih iPhone modela narednog tjedna Ming-Chi Kuo, vjerovatno najpouzdaniji Apple analitičar, izdao je novi dokument klijentima tvrtke KGI Securities u kojem priča o poznatim i nepoznatim detaljima vezanim za iPhone 7.

Zaslon će ostati istih dimenzija ali će posuditi tehnologiju korištenu na 9,7″ iPad Pro modelu kako bi prikazao još širi spektar boja i tako će sadržaj prikazan na njemu izgledati još življe. U pogledu kamera nije se mnogo doticao 4,7″ modela ali za 5,5″ iPhone 7 Plus kaže kako će obje stražnje kamere imati po 12MP, jedna će biti telefoto kamera a druga će biti širokokutna, a za osvjetljenje će sada biti zadužene ne dvije nego četiri LED diode!

Novi Apple A10 čip imat će jezgre clockane na 2,4GHz umjesto 1,85GHz u A9 čipu što je više nego značajna nadogradnja, takođe, TSMC će proizvoditi A10 pomoću FinFET 10nm procesa umjesto 16nm procesa koji je korišten na A9 što je uvijek dobro jer smanjuje površinu, samim tim i grijanje procesora te u konačnici performanse. iPhone 7 Plus će dobiti 3GB RAM memorije dok 4,7″ model ostaje na 2GB. a dostupne opcije skladišne memorije bit će 32GB, 128GB i 256GB.

Space Gray boja bit će zamijenjena sa dvije nijanse: Dark Black i nešto sjajnija Piano Black. Naravno, i na ovom mjestu dolazi još jedna potvrda kako neće biti 3,5mm priključka slušalica. I još nešto za kraj – iPhone 7 modeli bit će vodootporni! Vjerujemo kako je ovdje navedena većina najvažniji specifikacija za nove iPhone modele a sve informacije imat ćemo u srijedu kada će oni biti konačno predstavljeni.

Story credit: 9to5Mac