Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Ming-Chi Kuo: iPhone 8 imat će značajno unaprijeđeno 3D Touch rješenje
3D-Touch-finger-pressing-screen-image-001

Ming-Chi Kuo: iPhone 8 imat će značajno unaprijeđeno 3D Touch rješenje

Odmah s početka godine iPhone 8 glasine nam uporno dokazuju da ne misle povući se tako brzo. Nakon što smo prije par dana čuli iz drugog izvora kako je moguće da Apple planira Touch ID integrirati u zaslon i ponuditi opciju prepoznavanja lica, sada to potvrđuje i jedan najpouzdanijih analitičara Ming-Chi Kuo.

Kuo vjeruje kako bi napredak tehnologije prepoznavanja lica mogao s vremenom i potisnuti potrebu za čitačima otiska prsta ali vjerujemo da je o tome rano pričati u nekom ozbiljnijem smislu. Kuo također vjeruje kako će iPhone 8 ponuditi značajno unaprijeđenje trenutačnom 3D Touch sustavu koji će nuditi bolju osjetljivost i mogućnost prepoznavanja još više nivoa pritiska na zaslonu. Trenutno su svi ubijeđeni kako će iPhone 8 imati fleksibilni OLED zaslon za zaobljenim rubovima. Fleksibilni zasloni se mogu pomjeriti na pritisak što nije dobro za trenutno 3D Touch rješenje koje koristi ravnu površinu za 96 senzora postavljenih između pokrovnog stakla i samog zaslona.

Zbog ovoga je Kuo ubijeđen da će Apple za iPhone 8 koristiti takozvani film senzor koji nudi puno veću osjetljivost od trenutnog rješenja, a kako bi se osigurao strukturalni integritet uređaja i izbjeglo deformisanje OLED zaslona, cijeli sklop će biti ojačan na ključnim mjestima. Uvođenjem zaobljenog zaslona skupa sa svim ovim značajkama Apple će se morati naročito potruditi kako bi sve funkcioniralo kako spada i kako bi i iPhone 8 bio jednako kvalitetan kao i njegovi prethodnici.

Story credit: MacRumors