Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Ming-Chi Kuo: Lightning port ostaje, podržavat će brže punjenje
iphone-lightning

Ming-Chi Kuo: Lightning port ostaje, podržavat će brže punjenje

Kada se na The Wall Street Journal prije par dana pojavila priča kako će iPhone 8 umjesto Lightning porta dobiti USB-C mnogi su se u čudi počešali po glavi. Sada se u priču uključio i sam Ming-Chi Kuo pa situacija djeluje prilično jasnije.

U svom novom izvještaju investitorima kompanije KGI Securities osim što govori o detaljima koji su nam od ranije poznati, navodi i detalje o tehnologiji brzog punjenja. Da bi se ono implementiralo Apple će koristiti USB Power Delivery tehnologiju. Ova tehnologija svoje porijeklo vuče iz USB-C standarda i bazira se na čipovima kompanija Cypress i Texas Instruments. Takođe, baterija koja se bude ugrađivala u iPhone 8 imat će “L” oblik i sadržavat će dvije ćelije. Kuo naglašava kako će Lightning port ostati onakav kakvim ga poznajemo.

Onako kako ja to vidim, priča od neki dan je nastala usljed pogrešnog tumačenja informacija. Zbog korištenja čipova koji inače prate USB-C, izvor WSJ-a je sigurno pomislio kako će novi iPhone koristiti i taj fizički port. Više o USB Power Delivery tehnologiji i njenim principima možete pročitati na ovom linku.

Source: MacRumors