Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Ming-Chi Kuo: Novi iPhone dizajn dolazi tek naredne godine
iphone-concept-martin-hajek

Ming-Chi Kuo: Novi iPhone dizajn dolazi tek naredne godine

Sve više glasina koje se pojavljuju u zadnjih mjesec dana sugerira nam da će iPhone 7 modeli koje ćemo vidjeti ove jeseni biti samo redizajn onog što smo vidjeli još sa iPhone 6 uređajima. Sada se ponovo pojavio izvještaj tvrtke KGI Securities čiji je autor, naravno, pouzdani Ming-Chi Kuo koji donosi nove detalje o ovoj priči.

Izvještaj je ponovo pokupio blog MacRumors a u njemu se navodi da će naredne 2017 godine iPhone dobiti novi dizajn i AMOLED zaslone. Navodno će taj uređaj imati više stakla na kućištu. Ako vas to podsjeća na legendarni iPhone 4 vjerovatno niste pogriješili. Iako Kuo ne navodi eksplicitno da će iPhone za 2017 imati na novo izmišljen taj dizajnerski jezik, šanse su velike. S obzirom kako su iPhone 4 i 4s bili odlično prihvaćeni te i dan danas poštovani telefoni lako je zamisliti da se Apple vrati na puteve stare slave. Iako je staklo teže od aluminija koji čini većinu kućišta današnjih iPhone modela on vjeruje kako će ti modeli i dalje biti lakši od prethodnika i to zbog lakšeg i tanjeg AMOLED zaslona.

Kako Kuo ističe, zaključno sa ovom godinom to će biti peta godina u kojoj novi iPhone modeli imaju aluminijsko kućište, pa će povratak na staklo predstavljati svježu promjenu za korisnike. Narednih mjeseci ćemo sigurno saznati još detalja.