Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Ming-Chi Kuo: Stiže nam značajno bolji MacBook Pro
mbp2015

Ming-Chi Kuo: Stiže nam značajno bolji MacBook Pro

U moru glasina vezanih za iOS uređaje lako je zaboraviti priče o Apple prijenosnim računalima. Kako bi ta nepravda bila ispravljena danas imamo turu svježih glasina o nadolazećem MacBook Pro modelu i to ni od kog drugog nego od omiljenog Apple analitičara Ming-Chi Kuoa-a.

U svom novom izvještaju Kuo kaže kako će ovogodišnji MacBook Pro model biti najznačajnija nadogradnja prijenosnika koju je Apple ikada napravio! Očekuje se da će dva MBP modela biti predstavljena u četvrtom poslovnom kvartalu ove godine te da će biti dosta tanji i lakši od svojih prethodnika. Kuo takođe vjeruje kako će nova MBP generacija imati ugrađen Touch ID senzor ali i jednu novinu za koju čujemo prvi put. Naime on smatra kako će fizičke funkcijske tipke smještene iznad ostatka tipkovnice biti zamjenjene OLED zaslon-trakom koja će biti osjetljiva na dodir! Kakvu funkcionalnost Apple još planira za taj novitet nije poznato.

Dizajnom bi se ovaj uređaj oslonio na 12″ MacBook a dobio bio i USB-C/Thunderbolt 3 priključke. Kuo je prilično dobar u pogađanju detalja za buduće Apple uređaje ali ni on nije bezgrešan. Vidjet ćemo da li će druge priče po kuloarima potvrditi neke od navedenih stvari.

 

Story credit: MacRumors