Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> Ming-Chi Kuo – Svi novi iPhone modeli dobijaju bežično punjenje
iPhone-8-iOS-11-ConceptsiPhone-001-e1486658756234

Ming-Chi Kuo – Svi novi iPhone modeli dobijaju bežično punjenje

Većina ozbiljnih konkurenata iz Android svijeta već neko vrijeme nudi opciju bežičnog punjenja a iz Apple-a su se opirali da je ponude na iPhone modelima sve do sada. Ako je vjerovati najpouzdanijem Apple analitičaru, svi iPhone modeli za 2017. godinu će imati bežično punjenje.

U svom novom izvještaju za ulagače kompanije KGI Securities Ming-Chi Kuo pored ovog objavljuje još detalja. iPhone 8 mogao bi biti skuplji od dosadašnjih modela zbog novih tehnologija i metoda proizvodnje koje će se koristiti. Na tržištu SAD ta bi cijena mogla probiti i granicu od 1000$. Takođe, novi 3D Touch sklop koristio bi dodatnu laminaciju kako se uređaj ne bi pregrijavao. Poznato je da bežično punjenje povećava temperaturu unutar telefona. Uzmemo li u obzir još i činjenicu da će iPhone 8 imati staklene površine naprijed i nazad, a staklo je daleko slabije otpušta temperaturu od aluminija, logično je da će Apple preuzeti neophodne korake kako bi njihova nova perjanica izbjegla zlu sudbinu Galaxy Note 7 uređaja.

U drugim izvorima šuška se već kako će iPhone 8 imati bateriju većeg kapaciteta ali i da bi mogao imati značajke kao što su prepoznavanje lica i proširene stvarnosti.

Story credit: MacRumors