Thursday, 21 December, 2017
Home >>> Glasine >>> MuscleNerd u posjeti Appleu, novi posao na vidiku?
MuscleNerdVisitsApple

MuscleNerd u posjeti Appleu, novi posao na vidiku?

Što se krije iza jutrošnje posjete MuscleNerda Appleovom sjedištu?

Veteran jailbreak zajednice i javno najprezentniji čalan Dev – Teama danas je na svom Twitter računu objavio fotku napravljenu prilikom jutrošnje posjete Appleovom sjedištu u Cupertinou. Na fotki vidimo MuscleNerda u majici sa natpisom: “Posjetio sam Apple campus ali to je sve što smijem reći.” Zanimljivije od šaljive majice je indentifikacijska kartica sa Apple logom i imenom “Muscle Nerd.” Poznati jailbreaker i sam kaže kako je ime psina njegovog domaćina u Appleu, te da je i sam očekivao da vidi svoje građansko ime i prezime na kartici.

Cijela stvar povukla je za sobom gomilu špekulacija o eventualnom MuscleNerdovom uposlenju u ovoj tvrtci. U nekoliko zadnjih mjeseci bilo smo svjedoci zanimljivog fenomena upošljavanja ključnih članova hakerske zajednice od strane Samsunga, Facebooka i Applea. Samsung mobile nedavno je za svoje redove vrbovao Steve Kondika, poznatijeg pod nadimkom Cyanogen, i ključnog čovjeka u izradi jednog od najpopularnijih i najkvalitetnijih custom ROMova za telefone i tablete pokretane Androidom (CyanogenMOD). Mnogi od vas znaju da je i jailbreak legenda George Hotz (Geohot) dobio posao u Facebooku. Apple, takođe, nije sjedio skrštenih ruku te je poslove ponudio prvo Peter Hajasu (autoru Mobile Notifier tweaka) a od nedavno i Nicholasu Allegri, kojeg svi znate kao Comexa, momka koji stoji iza JailbreakMe projekta.

Imamo li ovo sve u vidu, teško je ne priznati da nas muče sumnje da će i MuscleNerd uskoro raditi za Apple, što bi bio priličan udarac jailbreak zajednici. MuscleNerd je jedna od pokretačkih sila za RedsnOw i Pwnage Tool jailbreak alate. Sa njim i Comexom u svojoj momčadi Apple bi bio spreman za odbranu od budućih jailbreak pokušaja. Ipak, ovo nije ništa više od špekulacije tako da ćemo ostati otvoreni za buduće vijesti.

Pratiti nas možete i preko naših Facebook i Twitter stranica.

  • Karban0

    riga mi se od applea..a opet ga tako volim..rade kvlitetne proizvode ali su k….