Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Na jesen nam dolazi iPhone 4S a ne iPhone 5!
iPhone-4GS1-460x250

Na jesen nam dolazi iPhone 4S a ne iPhone 5!

iPhone 4S – Čini se da će Apple ponovo primjeniti strategiju viđenu na prelazu sa modela 3G na 3GS!

Suprotno od većine glasina koje smo do sada čuli današnja vijest govori kako će novi iPhone, ipak, biti umjereno revidirana verzija sadašnjeg a ne potpuno novi model. Ovo tvrdi Peter Misek, analitičar poznate tvrtke Jeffries & Co. a cijelu vijest donio je Forbes. Gospodin Misek tvrdi kako će promjene na spoljašnjem dizajnu biti minorne, te da će iPhone 4S imati isti A5 dvojezgreni procesor koji smo vidjeli kod druge iPad generacije, bolje kamere i podršku za HSPA+ tehnologiju.

Misek, takođe, navodi kako su mu njegovi izvori potvrdili da će novi iPhone biti ponuđen još većem broju mobilnih operatera te da 4G tehnologija neće biti dostupna u ovoj generaciji. iPhone 4s krilatica “osmišljena” je tek nedavno kada su probrani developeri u ruke dobili iPhone 4 sa drugačijim procesorom, o čemu možete više pročitati ovdje.

Ja se iskreno nadam da pomenute “kozmetičke izmjene” podrazumijevaju i zaslon od barem 3.7 inča, svi znamo da je krajnje vrijeme za bilo kakav rast. S obzirom da su se očekivale nešto opsežnije promjene, vjerujemo kako će mnogi ostati razočarani a pozitivna stvar mogla bi biti to što sadašnji i budući vlasnici iPhone-a 4 neće smatrati da im je uređaj zastario preko noći.

Ostaje nam da vidimo da li će se ova glasina pokazati točnom, a u međuvremenu pratiti nas možete i preko naših Facebook i Twitter stranica.

 • Boy

  Super :(
  Mislim da ce to odbiti mnoge od kupnje i da ce to definitivno iskoristiti Android platforma za rast…
  Jedan HTC Sensation ce biti jako dobra kupnja ili sl…..
  Konkurencija je odmakla daleko i uci iz svake pogreske…3.5” display u danasnje vrijeme je mali, akonkurencija vec ima skoro pa 5”…

 • Alenlex

  nisam siguran jel autor nema pojma o mrežama i ovu sliku je stavio kao rezultat pretraživanja “first choice” ili je stvarno apple toliko napredan da će u novi iPhone upucati 4G….Što ustvari hoću reći : Apple je pri izlasku iPhonea trojke sjajno iskoristio kraticu za vrstu mreže koja radi na brzinama oko 15ak MBit/s, drugim riječima 3G. Kada je izlazila četvorka, 4G mreža još nije potpuno implementirana i ne daje željene rezultate te je još uvijek u razvoju, tj. nisu stigli toliko ubrzati mrežu i pucati ju u novi iPhone. Zato se novi iPhone zove 4, a ne 4G, tako da se novi iPhone (uz uvjet da se 4G ne dovrši) može jedino zvati 4S, nikako 4GS, pozdrav :)