Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Naredna dva iPhonea modela razvijao je Steve Jobs!
steve-jobs-holding-iphone

Naredna dva iPhonea modela razvijao je Steve Jobs!

Krađa iPhonea ozbiljan je problem u cijelom svijetu pa tako i u domovini ovog uređaja – SADu. Tržište za “poplašene” primjerke cvjeta i mnogo je kupaca koji neće pitati prodavca za porijeklo uređaja. Problem je to koji je uvidio i George Gascón, okružni tužilac i San Franciscoa, koji je odlučan da proizvođače mobilnih telefona natjera da u svoje proizvode implementiraju svojevrsni “kill switch” koji kad bi se primjenio nakon krađe uređaja isti učinio potpuno neuporabljivim.

Pitate se kakve veze ima cijela ta priča sa onim što stoji u naslovu? Polako, dolazimo do toga. Kako bi razmotrio mogućnosti implementacije takvog rješenja Gascón se obratio Michael Foulkesu, Appleovom čovjeku koji je zadužen za odnose sa vladom a ono što je Foulkes uspio izlajati prava je bomba u malome! On kaže kako “kill switch” neće biti moguće ugraditi u naredne dvije iPhone generacije jer su ti uređaji nastajali još u vremenu prije nego je Tim Cook zasjeo na čelnu poziciju Applea. Prevedeno, to znači da je razvoj dva buduća iPhone modela nadgledao ujka Steve glavom i bradom!

Koliko god da je ta opaska obradovala nas fanove Jobsa i samog Applea, Gascón je sa sastanka otišao vidno razočaran. On smatra kako tehnologija za takvo što sigurno postoji ali da će proizvođači bar još neko vrijeme izbjegavati da je upotrijebe jer, ipak, kad izgubite telefon ili vam ga netko mazne kupujete drugi telefon što je dodatni profit svakom proizvođaču.

 

Izvor: appleinsider

 • Ivo

  Ne razumijem. U tekstu piše piše: “…..da proizvođače mobilnih telefona natjera da u svoje proizvode implementiraju svojevrsni “kill switch” koji kad bi se primjenio nakon krađe uređaja isti učinio potpuno neuporabljivim” a onda malo dalje ovo: “…. ali da će proizvođači bar još neko vrijeme izbjegavati da je upotrijebe jer, ipak, kad izgubite telefon ili vam ga netko mazne kupujete drugi telefon što je dodatni profit svakom proizvođaču”. Jedno pobija drugo, ili ja stvarno ne razumijem što je pisac htio reći.

  • Kile_Omizio

   Uvedu kill switch i krađe se smanje (zašto maznuti nekome telefon ako ga ne možeš dalje prodati), krađe se smanje i smanji se prodaja tih “zamjenskih” telefona.

 • jons

  To je jedno, a drugo je Marketing…Jobs je ipak Jobs, javna tajna da je Jobs bio upleten u u sljedeće dvije generacije Iphona je ciljano spašavanje prodaje, i naravno njezino povećanje..koga iskreno briga ako ste izgubili telefon osim vas samih, ako imate garanciju uredu, ako je istekla…keširaj, zato i ovaj Kill switch sam po sebi nije uvjerljiv

 • pskpress

  Zaključati Iphone možeš i preko find my iphone