Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Nemojte mi reći da vam se ne sviđa ovaj koncept budget iPhonea
budget-iphone-main

Nemojte mi reći da vam se ne sviđa ovaj koncept budget iPhonea

Ako se imalo razumijete u ekonomiju, nova tržista, u prodaju i potražnju onda znate da je samo pitanje vremena prije nego što Apple izbaci jeftiniji model iPhonea za Kinu, Indiju i nova nadolazeća tržišta. Tržišta gdje mali broj od milijardi stanovnika ima pametne telefone a velika većina nemaju dovoljno novaca za standardni iPhonea.

or-a-more-eclectic-yelloworange

Iako su mišljenja obožavatelja Applea podijeljena što se tiče jeftinijeg plastičnog modela, jedno je sigurno, jeftiniji model bi stavio iOS u ruke mnogih koji ga se inače ne bi mogli dočepati, te ponudio korisnicima alternativu za jeftine Android uređaje koji u ovim tržistima cvietaju.

Prema svim dosadašnjim glasinama jeftiniji iPhone nebi imao retina zaslon te bi koristio prošlogodišnje procesore i komponente. Bio bi napravljen od plastike te bi došao u više boja. To ne znači da nebi bio dobar i čak bolji od konkurencije sa sličnom cijenom. Ne zaboravite da Jony Ive nikada ne bi napravio nešto ružno a osim toga većina korisnika bi radije imali iOS i eko sustav koji dolazi sa ovim platformom kao App Store, iCloud, Siri itd.

some-might-want-a-cool-red

Ako još uvijek mislite da ovo nije dobra ideja samo pogledajte ove koncepte od Nickolay Lamma i Mattea Gianni koji prikazuju takozvani budget iPhone objavljene u businessinsider.com.

Naravno kao i uvijek nas zanima što vi mislite? Jeftiniji iPhone da ili ne i zašto?

bright-popping-green a-charcoal-shade as-for-alternative-colors-heres-a-dark-blue lamm-and-gianni-propose-the-headphone-jack-on-the-bottom-but-everything-else-appears-to-be-mostly-unmoved instead-of-glass-and-metal-the-body-is-bright-plastic lamm-and-gianni-envision-a-throwback-to-apples-colored-acrylic-imac-days

 • lektor

  Govoreći iz srca, slažem se da Apple ne bi trebao izdati jeftiniji iPhone, ali sa poslovne strane, to im je jednostavno must. Androida ima previše i puno različitih jeftinih modela, koji grickaju postotak, a danas je ipak sve u brojkama! NIkad nisam volio tvrtke koje zasipaju tržište sa desetcima različitih modela (u tome je uvjek prednjačio Samsung), ali očito je to taktika koja pali (oni su u stvari prvi načeli do tad neprikosnovenu Nokia-u). Back on topic, meni je ovaj koncept FENOMENALAN! Posebno mi se svidja poluprozirni poklopac (ah taj iMac). Ali, naravno, dosta toga bi ovisilo i o ugrađenim komponentama, jeftiniji uređaj danas ipak nemora značiti hardware-ski lošiji uređaj (barem ne previše).

 • markogrubi

  NE SVIĐA MI SE

  • markonjezni

   Jer si Apple upoznao preko iPhone i nemaš blage o čemu je ovdje riječ.

 • ja

  to je ipod touch s gsm-om.. btw apple već ima jeftiniji iphone, iphone 4 (i 4s).. kao šta je 3gs bio najjeftiniji dok nije izašla 5ica, onda je 4 sad najjeftiniji..

 • ss

  ček, ti zelis rec da samsung ima inovativan telefon? ocito nemaš pojma, ili se možda pališ na plastiku i jeftino smeće?…što se Applea tiče, da izbace jeftiniji iPhone to bi bio pun pogodak, što se mene tiče, skuplji iphone bi bio super da onako izgleda, ili da možda ima dizajn iPada mini…