Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Nike zaustavlja proizvodnju FuelBand-a. Jeste spremni za iWatch?
iwatch-koncept-main

Nike zaustavlja proizvodnju FuelBand-a. Jeste spremni za iWatch?

Ako vam dosadašnje glasine nisu dokazale da Apple sprema neku vrstu digitalnog sata s aplikacijama ili fitness narukvice, posljednja informacija koju smo saznali bi vam mogla promijeniti mišljenje.

Prema izvješću Nicka Statta iz CNET-a, Nike se na jesen sprema zaustaviti proizvodnju svoje popularne fitnes narukvice FuelBand. S obzirom da su još prije par mjeseci nagovještavali tanju verziju trackera, veoma je čudno da odjednom zaustavljaju bilo kakav razvoj ove narukvice.

Nike se sprema da zaustavi razvoj svoje prenosive narukvice te su već ovaj tjedan dali otakaze većini radnika zaslužnih za ovaj projekat. Znamo da je Nike planirao novu, tanju verziju FuelBanda već na jesen, međutim, sve vezano za ovaj projekat je potpuno zaustavljeno. 

iwatch-concept-main

Naravno, kada uzmete u obzir da je Tim Cook (CEO Apple inc,) na upravnom odboru Nikea, onda je jasno da bi ovo bio sukob interesa te da je Nike odlučio zaustaviti proizvodnju shvatajući da je Apple pripremio nešto što će  promjeniti svijet fitness narukvica. S obzirom da je Nike FuelBand jedna od najprodavanijih fitness narukvica u Americi ne vidimo drugog razloga za ovakvu odluku?

Što vi mislite o ovome? Kakvi su vaši zaključci?  Što vi očekujete od iWatcha? Kakve bi mogućnosti trebao imati da ga kupite?

  • You Itch It

    Moto 360! <3
    cdn0 tnwcdn com/wp-content/blogs.dir/1/files/2014/03/Moto360_Hero_full-view_Metal_RGB.jpg