Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Novi iPad i iPad mini stižu u travnju a iPhone 5S u kolovozu?
ipad-5

Novi iPad i iPad mini stižu u travnju a iPhone 5S u kolovozu?

Popularni blog iMore kasno sinoć je objavio kako su uvjereni da znaju vremenski raspored prema kojem će se ravnati predstavljanje novih iUređaja ove godine. Svoje izvore Rene Ritchie nije naveo ali ono što je napisano ipak ima smisla.

Prema njegovim izvorima Apple sprema novu generaciju iPada i iPada mini za travanj ove godine. Detalji o hardwareskim unaprijeđenjima i dizajnu nisu poznati. S obzirom da je iPad 4 predstavljen jedva pola godine nakon treće generacije mnogi sada smatraju kako će Apple “osvježavati” iPad modele svakih pola godine (što god mi o tome mislili). To bi značilo da ćemo ove godine dobiti po dva nova velika i mala iPada. Još od kako je iPad mini došao na tržište krenule su glasine da će njegov nasljednik dobiti Retina zaslon. Na iMore ovo nisu niti potvrdili niti opovrgnuli tako da mogućnosti ostaju otvorene. Možda će ga Appleovci retinizirati tek u listopadu?

Spomenuti izvori vjeruju kako će iPhone 5S biti predstavljen u kolovozu ove godine. To bi ga dovelo na gotovo godinu dana od predstavljanja “petice”, minus nekoliko tjedana. Za izgled se pretpostavlja kako će biti istovjetan a logično se nagađa da će procesor, grafika, kamera biti unaprijeđeni.

Što se tiče same iPad obitelji, pred nama je zanimljivih mjesec dana u kojima će se potvrditi ili opovrgnuti to da Apple prelazi na polugodišnji ciklus predstavljanja ovih modela.