Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Novi iPhone bit će predstavljen 7. kolovoza?
iphone-5-main

Novi iPhone bit će predstavljen 7. kolovoza?

Teško je ne nasmijati se ovakvim glasinama. Stranica Know Your Mobile izvještava kako i oni imaju “pouzdan izvor” koji im je došapnuo kako Apple sprema keynote koji će se održati 7. kolovoza i na kojem će biti predstavljen iPhone 5, novi iPhone ili kako god. Prava bomba, zar ne? Prava šteta je što im izvor nije otkrio više tajni kada su specifikacije tog uređaja u pitanju nego se samo nabacuju već od ranije poznatim glasinama koje spominju veći retina zaslon, NFC čip i potpuno promijenjen dizajn. Ekipa je čak toliko samouvjerena da nam poručuje da oslobodimo svoj raspored kako bi mogli pratiti njihov live blog tog dana.

Nadam se da se ne pitate zašto sam ovoliko sarkastičan? Kada je Apple prošle godine po prvi put propustio da na novi iPhone predstavi u ustaljenom ljetnom terminu mnogi su bili iznenađeni. iPhone 4S predstavljen je u listopadu a zdrav razum nalaže kako će se takav scenarij ponoviti i ove godine. Tvrtka iz Cupertina teško da ima namjeru narušavati svoj imidž i izazivati bijes kod svojih vjernih kupaca. Uzmemo li u obzir da se većina iPhonea diljem svijeta prodaje putem operatera koji kupce obavežu na jednogodišnje ili dvogodišnje ugovore, ova priča gubi svaki smisao. Ako ste uzeli iPhone 4S i obavezali se na jednogodišnji ugovor (a sasvim sigurno planirate nabavku novog modela), autori ove glasine nisu razmišljali o tome da bi u takvom slučaju morali čekati nekoliko mjeseci da vam istekne ugovorna obveza da bi mogli nabaviti novi model.

Šanse da će se Apple odlučiti da predstavi svoju perjanicu i “zlatnu koku” 7. kolovoza jednake su mogućnosti da će snježna mećava pogoditi Dubrovnik tog datuma.