Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Novi iPhone će imati kućište od aluminija koji se koristi za Apple Watch?
iphone6s

Novi iPhone će imati kućište od aluminija koji se koristi za Apple Watch?

Prema najnovijim glasinama koje nam dolaze iz Tajvana, Apple sprema kućište iPhone 6s i 6s Plus modela koje će biti izrađeno od nove legure aluminija koja se već koristi za izradu Apple pametnog sata, takozvani 7000 series aluminij.

Appleovci su već ranije naglasili kako je ova legura, koja se koristi za izradu početnog Apple Watch modela, čak 60% čvršća od standardnih legura aluminija, a da pri tome ne dobija na dodatnoj težini. Poseban proces anodiziranja stvara čvrst i providan vanjski sloj koji štiti od korozije i grebanja. Uzimajući sve ovo u obzir, korištenjem 7000 series legure aluminija, naredni iPhone modeli mogli bi biti znatno izdržljiviji od svojih prethodnika. Proces izrade aluminijskog kućišta za Apple Watch Sport možete pogledati u kratkom videu koji slijedi u nastavku, a koji je pripremio sam Apple.

Na Apple stranici kažu da se 7000 series legura odlikuje i posebnom bojom te uniformnom strukturom bez nečistoća i defekata. Moram priznati da nakon gledanja ovog videa teško mogu zamisliti da će se Apple odlučiti za neke druge materijale u izradi iPhone 6s modela. Što vi kažete?

Story credits: Economic Daily News

(Naslovna slika je ilustrativnog karaktera!)

  • tata

    Aluminij kao aluminij, lagan i jeftin.