Friday, 30 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Novi iPhone sa 4″ zaslonom zvat će se iPhone 5e?
6c-concept-martin-hajek

Novi iPhone sa 4″ zaslonom zvat će se iPhone 5e?

U posljednjih nekoliko mjeseci više izvora, od kojih i neki vrlo pouzdani, zagovaraju priču kako nam Apple sprema novu iPhone inačicu koja će imati 4″ zaslon. Mnogi smatraju kako će uređaj pokretati Apple A9 čip uparen sa 2GB RAM-a ali nova glasina koja opet dolazi sa Kineskog bloga MyDrivers se protivi tome.

Izvori koji su sad progovorili za ovaj blog kažu kako će uređaj ipak pokretati prošlogodišnji Apple A8 koji se može naći i u iPhone 6 modelima, te da će imati 1GB RAM-a, što smo već čuli i od drugih izvora. Ono što nismo čuli je zaokret u nomenklaturi jer bi se, po njima, taj uređaj prodavao kao iPhone 5e, a ne iPhone 6c – što bi trebalo sugerirati da se radi o unaprijeđenoj (enhanced) inačici iPhonea 5s. Neimenovani izvori još tvrde kako će dostupne biti dvije inačice: 16GB i 64GB te da je proizvodnja već u toku u Foxconn fabrikama kako bi sve bilo spremno za ožujak kada bi taj uređaj stigao na tržište.

Iako se glas ovog bloga čuo više puta u zadnje vrijeme treba napomenuti kako MyDrivers nema naročitog iskustva sa Apple glasinama te navode njihovih izvora treba posmatrati sa dozom skepse. Da li ćemo ovaj iPhone vidjeti već sad na proljeće (ili ikad) ostaje zapisano u zvijezdama.