Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Novi MacBook Air i Pro modeli dolaze do kraja mjeseca?
macbook-air

Novi MacBook Air i Pro modeli dolaze do kraja mjeseca?

Iako je novi 12″ MacBook model svojevrsni uvid u budućnost Apple prenosnika to ne znači da MacBook Pro ili MacBook Air idu na povjesne police. Ipak, oba modela nisu već duže vrijeme značajnije osvježeni a sa inače pouzdanog i dobro uvezanog Japanskog bloga MacOtakara smatraju da će se to desiti uskoro – još tokom ovog mjeseca.

Njihovi izvori iz Kine potvrdili su im kako će novi MacBook Air dobiti USB-C i Thunderbolt 3 priključke. Model sa 11″ zaslonom se više neće nuditi a imat ćemo 13″ i potpuno novi 15″ Macbook Air. Oba modela će biti isporučivana sa novom generacijom procesora. Publikacija nije navela kada bi ovi uređaji bili predstavljeni ali WWDC nije izostavljen kao mogućnost.

Ipak ova priča nije bez kontradiktornosti sa onim što smo ranije čuli. Prema drugim glasinama novi hardware neće biti predstavljen na WWDC 2016, a nelogično bi bilo predstaviti novi MacBook Air u vremenu nakon tako velike konferencije. S druge strane Ming-Chi Kuo je već ranije rekao da ćemo na nove MacBook Pro modele sa OLED trakom morati čekati do jeseni. Određena osvježenja za liniju Apple prenosnika se očito spremaju, samo ostaje pitanje kad ćemo ih vidjeti.