Monday, 18 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Novi Sharp zaslon je zaobljen po rubovima i možda dolazi na iPhone 8
sharp-curved-bezel-less-display

Novi Sharp zaslon je zaobljen po rubovima i možda dolazi na iPhone 8

Iako je iPhone 7 star tek nekoliko tjedana to ne zaustavlja navalu glasina koje pričaju razne priče o njegovom nasljedniku. Ruku na srce, te priče počele su i puno ranije pa je ovakav razvoj situacije bio očekivan.

Nedavno smo pričali o tome kako Apple i Sharp pregovaraju o novoj poslovnoj suradnji koja bi podrazumijevala proizvodnju OLED zaslona za naredni iPhone. Sharp sasvim sigurno zna napraviti dobar zaslon a upravo jedan takav su nedavno i predstavili i nosi naziv Corner R. Novi zaslon rezultat je njihovih istraživanja u okviru Free-Form Display tehnologije koja će omogućiti da se IGZO LCD paneli izrađuju u različitim obilicima.

sharp-curved-bezel-less-display_2

Sharp-ov koncept uistinu ne izgleda kao išta što smo imali prilike vidjeti ranije. Gotovo nepostojeće ivice zaista djeluju nestvarno i apeluju na sve one koji godinama smatraju da Apple treba smanjiti rubove oko iPhone zaslona. Zaslon je zakrivljen ne samo sa strana nego čak i po rubovima što konceptu zaista daje futurističku notu. Uspije li Sharp ubijediti Apple da njihovi proizvodni kapaciteti mogu zadovoljiti ogromnu milijunsku potražnju onda će Corner R konceptni zaslon u određenom dijelu sigurno zaživjeti u iPhone modelima naredne godine.

Story credit: The Verge