Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Otežan razvoj novih iUređaja mogao bi uzrokovati njihovo kašnjenje na tržištu?
budget-iphone-green-main

Otežan razvoj novih iUređaja mogao bi uzrokovati njihovo kašnjenje na tržištu?

U moru analitičara koji širom svijeta proriču Appleove poslovne poteze svojim klijentima već određeno vrijeme izdvaja se jedno ime – Ming Chi Kuo. On uživa ugled čovjeka koji dosta često pogađa poteze kompanije iz Cupertinoa a ubraja se među prve zagovornike glasine/ideje da će Apple koristi tehnologiju očitavanja otisaka prstiju za iPhone 5S te da će pristupačniji iPhone imati kućište izrađeno od plastike. Kuo se vraća sa novom analizom koja, ispostavi li se točnom, neće dobro “sjesti” štovateljima Applea.

Iako većina glasina smješta pojavljivanje iPhonea 5S već u ranom ljetu te iPada 5 u kasnom ljetu/ranoj jeseni, Kuo smatra kako će se većina ovogodišnjih iUređaja na tržištu pojaviti nešto kasnije nego što se očekivalo zbog raznih poteškoća koje prate razvoj ovih uređaja. Vraćajući se na tehnologiju čitanja otisaka prsta, Ming Chi govori kako u Appleu još istražuju opcije vezane za premaz bojom prednjeg stakla iPhonea 5S, odnosno, u potrazi su za bojom koja neće praviti smetnje u radu ove tehnologije.

Pored toga ovaj analitičar je od svojih izvora načuo da Apple ima problema sa razvojem Retina zaslona za iPad mini 2 kao i odabiru prave kombinacije materijala za plastičnu pozadinu pristupačnog iPhone modela za koju se smatra da će biti tanja nego kod konkurentskih modela.

Godinama već intenzivno pratim Apple glasine i mogu vam reći samo da Kuo nikad nije imao većih promašaja. Između ostalog pogodio je da će iPhone 4S (tada je još vladalo mišljenje da će se zvati iPhone 5) nalikovati na iPhone 4, detaljne specifikacije za iPad 2 (i činjenicu da uređaj nije dobio Retina zaslon) i što sve ne. Ukoliko je ovaj analitičar ponovo u pravu, na ovogodišnje iUređaje ćemo se prilično načekati.

 

Izvor: Apple Insider