Friday, 30 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Ovako bi aplikacije mogle izgledati na produženom zaslonu iPhonea
newiphone

Ovako bi aplikacije mogle izgledati na produženom zaslonu iPhonea

Nešto ranije ovog tjedna pisali smo o malom testu koji je proveo 9to5mac i nakon kojeg se ispostavilo da je iOS 6 sposoban automatski se prilagoditi zaslonu rezolucije 640×1136 kakav se, tobože, očekuje kod novog iPhonea. Njihov saradnik i iOS stručnjak Sonny Dickson zavrnuo je rukave i uredio nekoliko screenshotova na način na koji bi oni izgledali ako nadolazeći iPhone zaista bude imao izdužen ekran. 

Da bi to postigao prvo je iOS 6 simulatoru zadao rezoluciju 640×1136 a zatim instalirao i nekoliko aplikacija. Home Screen, Lock Screen, Game Center, Maps, Spotlight pretraga, sve ovo je već skalirano da bi bez problema pristajalo novoj razlučivosti a zanimljiva je promjena po kojoj (u ovom slučaju) iOS folderi mogu udomiti 16 umjesto dosadašnjih 12 aplikacija. Još zanimljivije, kada je Dickson prebacio neke aplikacije iz iOS 5 simulatora dobio je dvije crne linije na ekranu usljed nekompatibilnosti. Postavlja se pitanje da li se aplikacije u iOS 6 simulatoru same prilagođavaju zato jer ih je Apple prethodno obradio ili je to zbog činjenice da je sam simulator prilagođen.

U nastavku možete pogledati i ostatak screenshotova a ako ste propustili jučer, obavezno bacite oko na iPhone 5 koncept našeg dizajnera Miheala Kovačića!

Story and image credit: 9to5mac