Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Ove godine ćemo dobiti čak tri nova iPhonea?!
iphone-5-photoshoot

Ove godine ćemo dobiti čak tri nova iPhonea?!

Sa prelaskom u novu godinu glasine o nadolazećem iPhoneu (ili ipak pričamo o množini?) naprosto su pobješnjele. Najnoviju glasinu ponovo je lansirao China Times a prema njihovim izvorima ove godine očekuju nas ni manje ni više nego tri nova iPhonea, od kojih bi čak dva modela trebala biti predstavljena početkom lipnja.

Glasinu koja kola Kineskim medijima zapadnom svijetu donijelo je uredništvo stranice BrightWire. Pozornicu sa iPhoneom 5S, unaprijeđenom inačicom prošlogodišnjeg modela, dijelit će takozvani iPhone Math, uređaj za koji se predviđa da će imati zaslon veličine 4,8″ te kameru sa senzorom od 8MP (isto kao iPhone 5S). Naziv koji sugeriraju za ovaj model više je nego bizaran (iPhone Matematika?!) što nas navodi na pomisao da je prevod originalnog članka sa Kineskog jezika prilično šepao. Kolege sa drugih blogova zagovaraju naziv “iPhone plus” što bi ipak imalo više smisla.

Informacija nema više ni o misterioznom trećem modelu. Spominje se kako će na tržište doći uči Božića a bit će opremljen kamerom sa 12MP. Originalni članak sadrži dosta informacija o dobavljačima dijelova kao i proizvodim planovima a cijeli spektakl bi se krenuo pripremati i proizvoditi nekad tokom travnja.

Ovo bi bila noćna mora za developere koji bi sve aplikacije i igre trebali prilagoditi novom iPhoneu sa većim zaslom, a tek su završili posao prilagođavanja na 4 inčni zaslon iPhonea 5. Teško mi je povjerovati da ćemo vidjeti iPhone sa tolikim zaslonom a nešto konkretnije informacije ne treba ni očekivati do proljeća.

  • faca_sk

    bolje da nam daju jailbreak ove godine…

  • Citajuci tekst, sam shvatio da jedini podatak koji imaju je velicina kamere, i pretpostavka na velicinu zaslona, tako da mislim, da je skroz suplja prica…