Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Ove godine stiže iPhone 7, ne iPhone 6s?
11966-5441-force-touch-example-l

Ove godine stiže iPhone 7, ne iPhone 6s?

Apple obično uvede novu brojku u iPhone ime u onom trenutku kada novi model nosi potpuno drugačiji hardware i izgled od prethodnika dok su “s” modeli samo unaprijeđeni na već postojećoj platformi. I dok se po toj logici generalno očekivalo da ćemo ove godine ugledati iPhone 6s modele, prema najnovijim glasnima bi ipak trebali dobiti iPhone 7!

Glasina je već dobila prilično medijskog prostora zbog činjenice da je počela kao izvještaj ulagačima koji je sastavio inače precizni i više no dobro uvezani analitičar Ming-Chi Kuo. On smatra kako ove godine Apple umjesto iPhone-a 6s predstaviti iPhone 7, ali ne zbog značajnih promjena u izgledu uređaja već u izgledu sučelja samog iOS-a. iPhone će dobiti i Force Touch tehnologiju koja će obogatiti interakciju korisnika sa uređajem ali ona će se u implementaciji razlikovati od one koja se primjenjuje u Apple Watch pametnom satu. On vjeruje kako taj senzor na iPhone-u neće mjeriti pritisak prsta na zaslonu nego će pratiti površinu područja kontakta prsta na zaslonu, te će na osnovu toga zaključivati koliki je pritisak primjenjen što ima smisla.

Force Touch tehnologija će raditi na kapacitivnom principu i bit će ugrađena u postojeći sklop zaslona budućeg uređaja. Pored ovoga, Kuo je izjavio kako ne vjeruje da ćemo ove godine vidjeti plastični iPhone 6c sa 4″ zaslonom. S obzirom da čovjek ima zavidnu reputaciju mnogi su skloni da mu vjeruju. Što vi kažete na ovo?

Pratite nas i na našim Facebook i Twitter stranicama.

 

Source: AppleInsider