Monday, 26 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Pegatron i Foxconn zapošljavaju rekordan broj radnika za proizvodnju iPhonea 6
iPhone-6-Hajek

Pegatron i Foxconn zapošljavaju rekordan broj radnika za proizvodnju iPhonea 6

Uzmemo li u obzir da će iPhone 6 vjerovatno biti predstavljen u rujnu, uobičajeno je da proizvodnja novog modela odpočne nekoliko mjeseci prije kako bi dovoljan broj uređaja bio spreman za potražnju tržišta. Standardna je to procedura većine proizvođača pa tako i Applea. Tu logiku i potvrđuje nova glasina kako se Appleovi poslovni poslovni partneri Foxconn i Pegatron spremaju za rekordna upošljavanja novih radnika.

Dvije pomenute tvrtke, kao što možda i znate, imaju mostruozno velike tvornice u Kini te proizvode na milijune iUređaja godišnje. Reuters danas prenosi izvještaj sa Economic Daily News prema kome se Foxconn sprema za najveće zapošljavanje radnika u svojoj povijesti, 100 000 radnika točnije! Pegatron će, takođe, povećati radnu snagu za 30%. Navodno će Foxconn preuzeti 70% proizvodnje novih iPhone modela a Pegatron ostalih 30%.

Navodno će sve proizvodne linije sa novim radnicima biti spremne do kraja ovog mjeseca. Pokaže li se sve ovo točnim, Apple očekuje rekordnu prodaju iPhone 6 modela što je i za očekivati jer bi ti uređaji mogli biti najveća promjena od prvog iPhonea iz 2007. godine.