Saturday, 18 November, 2017
Home >>> Glasine >>> Počela su testiranja novog iPhonea sa 1GB RAM memorije
iPhoneSJ1-460x250

Počela su testiranja novog iPhonea sa 1GB RAM memorije

Znam da je dosta naših čitatelja koji su vlasnici iPhonea 4 propustilo nabaviti njegovog nasljednika nadajući se da bi ovogodišnji iPhone mogao donijeti još veće promjene. Glasine oko nadolazećeg iPhonea polako se probijaju na površinu, pa čak i ako će proći još dosta vremena dok one postanu vjerodostojne, i dalje nam mogu pomoći da skratimo vrijeme dok čekamo.

9to5mac doznaje kako su najpovjerljiviji uposlenici Applea na testiranje dobili prototip ovog uređaja. Šuška se kako su Appleovci ostali vjerni tradiciji te je kućište tip prototipa (kao i prethodnih godina) nemoguće razlikovati od prošlogodišnjeg modela. Prilično smo uvjereni da će nam “gricnuta jabučica” nakon dvije godine podariti iPhone potpuno novog dizajna ali praksa da se nove hardwareske komponente testiraju u starim kućištima je ustaljena. Ne treba biti prorok da bi se pogodilo kako će novi iPhone biti pogonjen A5x procesorom ali ne treba očekivati da će to biti u potpunosti ista verzija malenog čudotvorca koju možemo naći u trećoj generaciji iPada. Trenutna arhitektura A5X procesora prilagođena je novom iPadu, te još preciznije, potrebama njegovog retina zaslona. A5X koji će se naći u novom iPhoneu bit će prilagođen potrebama upravo tog uređaja a u ovom trenutku uzbudljivo je nagađati o kojim će promjenama tu biti riječi. Ono što prilično sigurno možemo reći je to da će iPhone u nasljedstvo dobiti 1GB RAM memorije.

Glasine za iPod touch nismo čuli dugo, čak i previše dugo vremena. Apple kao da je privremeno zaboravio svoju zlatnu koku te je prošle godine po prvi put propušteno ponuditi tržištu potpuno novi model. Ako je suditi po linija koda u iOSu 5.1, ova nepravda mogla bi biti ispravljena ove godine. Zakopana u kodu nove inačice iOSa nalazi se oznaka iPod 5,1 (iPod touch četvrte generacije službeno se obilježava kao iPod 4,1) a ona obećava novu inkarnaciju ovog baby tablet računala. iTouch, kako ga njegovi fanovi od milja nazivaju, uvijek je imao svoju publiku, a ona se mjerila milijunskim brojkama. Ovaj iUređaj utočište je svih onih koji nisu bili spremni davati veliku lovu za iPhone ili se nisu bili spremni vezati ugovorima operatera. Volio bih vidjeti da iTouch ove godine dobije A5X ili makar A5 procesor, a ta očekivanja su realna.

Godina je uzbudljivo počela sa novim iPadom, a uvjereni smo kako ekipa iz Cupertinoa ima za nas još asova u svom rukavu.

 

Image and story credit: 9to5mac.com