Tuesday, 27 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Pogledajte fotke raznih dijelova za iPhone 5!
iphone5

Pogledajte fotke raznih dijelova za iPhone 5!

Mnoge glasine govore kako će Apple novi iPhone predstaviti još sredino narednog mjeseca a čini se kako niko više ni ne spominje ništa drugo do iPhonea s produženim zaslonom. 9to5mac je sada napravio čitavu galeriju sa svim navodnim dijelovima za iPhone 5 koji su se pojavili ove sezone a neki su i potpuno novi.

Neke dijelove prilično je teško identifikovati ali flex kablove za razne dijelove poput Home i Sleep tipki, ladica za SIM karticu, bateriju, nije teško prepoznati. Sam digitizer smo vidjeli bezbroj puta a ni sada autori fotografija nisu propustili priliku da ga uporede sa istim dijelom koji možemo naći na iPhoneu 4S. Kućišta i dalje pokazuju manji Dock priključak a trenutne glasine šuškaju kako bi taj novi priključak mogao podržavati Thunderbolt tehnologiju čija je brzina neuporediva sa USB 2.0 standardom koji se trenutno koristi.

Niti jedna ozbiljna glasina ove godine nije sugerirala dizaj drugačiji od ovog koji možemo vidjeti na fotkama a to ostavlja samo dvije moguće opcije za krajnji rezultat. Ili je iPhone 5 najgore čuvana tajna u Appleu ikada ili će ovo biti epski promašaj za sve anonimne izvore i one koji su podržavali ovu ideju.

Cijelu galeriju sa dijelovima možete pogledati na sajtu 9to5mac.

  • lektor

    Izgleda predobro! Istina, dizajn nije previše različit od 4/4s, ali što ga više gledam (barem ove slike), sve mi se više sviđa! I naravno, uzimam čim se pojavi (još kad bi bila verzija sa 128 GB…;))

    btw. neznam gdje komentirati – zar mi se stvarno svaki jeb… put mora preko stranice otvoriti “lajkajte omizio”? neki od nas ne trebaju i ne žele imati facebook! zar nije dovoljno što svakodnevno navraćam tu???

  • OS1001OS

    Nadam se da su ove fotke promašaj jer osobno to bi valjda bio prvi Apple uređaj koji mi se dizajnom ni malo ne svidja…Tako da ako ovo čudo postane stvarnost neko vrijeme cu se jos zadržati na modelu 4S, barem do iPhonea 6!