Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> Pogledajte kako izgleda tajna maska koja služi za transport iPhone prototipa
iphone-prototype

Pogledajte kako izgleda tajna maska koja služi za transport iPhone prototipa

Apple se od samih početaka trudi da sakrije izgled i značajke iPhone modela koji su u fazi razvoja i samim tim nisu predstavljeni javnosti. Već godinama je taj zadatak više nego otežan jer dobro uvezani analitičari i reporteri skoro uvijek nađu izvore koji će progovoriti o nečemu. Kako bi se ova mogućnost smanjila, Apple u toku testiranja nove uređaja sakriva unutar posebne zaštitne maske.

iphone-security-case

Zadaća te maske je da sakrije sve bitne značajke uređaja koji se testira a sada po prvi put možemo vidjeti kako ona izgleda. Fotke je preko svojih izvora nabavio poznati, i prilično pouzdani, Sonny Dickson a objavljene su na MacRumors blogu. Kao što se može vidjeti, maska je prilično neugledna i trebala bi da radoznalcima pomuti poslove i ne dozvoli uvid u proizvođača ili model telefona. Na stražnjoj strani se nalazi takozvani “pasoš” koji služi za vođenje evidencije kojim testovima je uređaj podvrgnut i da li je test uspješno položio.

iphone-passport

Još od prije nego što je jedan inženjer zaboravio iPhone 4 prototip u Kalifornijskom baru i tako otkrio najviše čuvanu tehnološku tajnu 2010. godine u kompaniji Apple rade sve na tome da sačuvaju ovakve detalje. Iako godinama u nazad znamo što možemo očekivati od iPhone modela dok oni još nisu predstavljeni, ovakve maske pomažu da ne procuri još više informacija.