Tuesday, 22 September, 2020
Home >>> Glasine >>> Pogledajte (navodnu) stražnjicu iPada 3
iPad31

Pogledajte (navodnu) stražnjicu iPada 3

Svi koji detaljnije prate svijet glasina čija su glavna tema iUređaji upoznati su sa šablonskim scenarijem. Prvo čujemo raznu gomilu gomilu gluposti (novi iPad imat će opciju da levitira u prostoru pa ga možete koristiti i kao stolicu; iPhone 25 će vam pomoći da riješite nesuglasice sa bivšom suprugom…), nakon toga priče postanu nešto realnije a zatim na površinu isplivaju navodni dijelovi uređaja koji je u pitanju. Upravo do te treće faze su sinoć došle glasine o iPadu 3.

Manje poznat nego iFixit, ali i dalje relevantan site, RepairLabs tvrdi da je u posjedu stražnjeg dijela kućišta za iPad 3. Nije im trebalo dugo da naprave par fotkica i to kućište uporede sa aktualnim modelom a pronađene razlike obilježene su slovima A, B, C i D.

  • A – ovdje se radi o ležištu za logic board (matičnu ploču), a fotka da nagovijestiti da se ono razlikuje od ležišta koje se može naći u iPadu 2
  • B – ležište za bateriju očigledno je šire a prvo što razum ovdje sugeriše je to da bi kapacitet baterije mogao biti povećan na iPadu 3
  • C – ležište za kameru također se razlikuje
  • D – glavna poslastica, odnosno, drugačije ležište zaslona

Zaslon je bio najčešća tema ove sezone iPad glasina i dosta ljudi je spremno staviti ruku u vatru da će iPad 3 biti opremljen retina zaslonom. Ranije glasine sugerirale su da će zbog retina zaslona novi Appleov tablet biti „za dlaku“ bucmastiji nego iPad 2 ali zbog činjenice da ove fotke porede samo prednju stranu ovih kućišta nemoguće je porediti razliku u debljini.

Drugi set fotki obezbijedila je stranica Apple.pro a na njima je vidljivo još jedno navodno kućište za iPad 3, kao i magneti neophodni za rad Smart Covera. U ovom slučaju promjene u odnosu na iPad 2 su još manje.

Izvori:

  • enfer

    sugeriše? fakat?