Tuesday, 25 February, 2020
Home >>> Glasine >>> Potvrdeno: iPhone 5 ce imati Sony-jevu 8 MP kameru
iphone-kemera

Potvrdeno: iPhone 5 ce imati Sony-jevu 8 MP kameru

Apple-ove iPhone je jedan od najvise iscekivanih pamentnih telefona na planeti i svake godine mjesecima prje izlazka novog modele cujemo stotine glasina o novom modelu. Svako tko je ikada drzao iPhone u ruci na vise od 10 minuta zna i zasto.

Na zalost, ponekad je tesko razvrstati sve te glasine i pukusati odluciti koje bi mogle biti istina a koje su samo media spekulacije.

Ja obicno ne vjerujem vecini glasina osim ako cujem nesto od samog Steve Jobs-a ili nekog drugog na njegovoj razini.

Nekog kao CEO Predjsednika Sony korporacije,  gospodina Howarda Strignera koji je jecer u intervju sa Walt Mossbergom izletio i potvrdio da ce Sony praviti nove kamera senzore za iPhone 5.

Stringer je doslovice rekao “Nasa fabrika image senzora za kamere u Sendai-u je zahvacena zemoljotresom i cunamijem tako da ce sigurno biti zakasljenja u dostavici image procesora Apple-u.”

Naravno do tog trenutka niko nije 100% potvrdio da ce Sony praviti ikakve djelove za Apple. Ova prica se automatski poklapa sa dvije glasine koje smo culi prije. Prva koja je dosla od Americkih novina The Wall Street Jurnal koji je jos u 2010 rekao da su culi da ce Sony pravit nove iPhone 5 kamera i da ce te kamere biti 8MP.

Druga je bila prije par mjeseci, koja je potvrdila da je OmniVisio firma koja je pravila kamere za iUredaje u gadnim financiskim problemima. Sada mozemo reci da je razlog za to sto su izgubili kontrakt za pravljenje iKamera.

Sto vi mislite? Da li je 8MP dovoljno na pamentnom telefonu ili nam treba jos i vise?

 • Bryto

  Ja imam iphone 4 i sasvim sam zadovoljan i prezadovoljan s kametom od 5 Mp i smatram da je puno bolja od sony-jevih 8.1Mp (uspoređivao sam sa prjateljima ). Ali apple neće fosirati da puno unaprjedi iphone 5 jer će doći do i sljedećih generacija u iuređajima.

 • Kova77

  Ja mislim da je to malo premalo MP za Iphone 5. Trebalo bi biti 12 MP

 • jura

  daleko mi je bitnija kvaliteta senzora nego milijuni pixela..

 • Hrvoje

  Neznam jel mi moze ko kazat ali me zanima da li apple ima u planu 3D kameru na iphoneu 5?

 • Stevica Posao

  Meni je dosta i 2 MP. Kakve koristi imam od 8MP, ako je optika losa.