Thursday, 29 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Pouzdani bloger kaže da nam dolazi 4″ iPhone 5se
iPhone-5s-Gold-Black-Standing-Angle-1280x853

Pouzdani bloger kaže da nam dolazi 4″ iPhone 5se

Sagledamo li globalnu Apple blogosferu može slobodno ustvrditi da glasine dobijaju novu dimenziju i postaju mnogo bliže realnosti kada ih objavi nekolicina pouzdanih i dobro uvezanih blogera, ili dođu od ranije pouzdanih izvora. Jedan od tih blogera je i Mark Gurman sa bloga 9to5Mac, a on je ovih dana odlučio priključiti se govorkanjima o novom 4″ iPhoneu.

Istina da smo u zadnje vrijeme prilično detaljno ispratili glasine o nadolazećem, osvježenom iPhone modelu sa 4″ zaslonom, ali primjetimo kako je uređaj prilično zanimljiv jer mnogi ljudi smatraju kako je to idealna veličina za smartphone, te kako su im novi 4,7 i 5,5 iPhone modeli jednostavno preveliki. No, ostavimo se digresije. Mark govori kako je video na kojem se vidi “umanjeni” iPhone 6 lažan te da će novi 4″ iPhone dijeliti dizajn s modelom iPhone 5s. Ptičice su Gurmanu oslavujale da će se novi model zvati iPhone 5se i da će imati kodni naziv N69. Čudan sufiks na nazivu Appleovi uposlenici tumače na dva načina: special edition ili dodatak slova “e” koja označava riječ “enhanced” (poboljšano). Apple će izgleda spojiti svoj stariji dizajn sa novijim hardwareom i softwareom.

iPhone 5se bi trebao zadržati 8MP iSight kameru, 1.2MP FaceTime kameru, a dobio bi Apple A8 čip uparen sa M8 koprocesorom iz iPhonea 6. Poznajem mnogo Apple ljubitelja i štovatelja koji smatraju da je dizajn iPhonea 5 (time naravno i 5s) najbolje pogođen, tebi dodatak novog procesora za njih bio pun pogodak. Gurman rijetko kada “fula” te već polako vjerujem da ćemo u ožujku vidjeti ovaj uređaj. Ima li zainteresiranih?