Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Power tipka dobija novo mjesto na iPhoneu 6? (Nove glasine)
iPhone-6-Hajek

Power tipka dobija novo mjesto na iPhoneu 6? (Nove glasine)

Vrijedni analitičar Ming-Chi Kuo sinoć je investitorima proslijedio pozamašno istraživanje koje ne samo da sadrži periode u kojim će izlaziti novi Apple proizvodi nego i druge detalje.

Po ko zna koji put on potvrđuje da ćemo ove godine dobiti dva nova iPhone modela sa većim zaslonom (4,7″ i 5,5″). Oba modela će novi Apple A8 čip dijeliti sa osvježenim iPad Air i iPad mini modelima. Touch ID stiže i na iPad obitelj. Kuo vjeruje kako će model sa 4,7″ zaslonom imati rezoluciju 1334×740 (326 ppi) dok će veći model sa zaslonom od 5,5″ imati full HD rezoluciju – 1920×1080 (401 ppi). Iako veći, oba zaslona bi ovako zadržali omjere koje ima iPhone 5s što znači da bi prilagođavanje aplikacija bilo jednostavnije.

8910-318-140409-Roadmap-l

Takođe, Kuo pretpostavlja da će Apple pomjeriti Power tipku na stranu uređaja kako bi se omogućilo lakše korištenje. Sami uređaji bi trebali mjeriti do 7mm u debljinu. NFC bi konačno mogao doći i na iPhone. iPhone 6 sa 4,7″ zaslonom bi trebao biti na tržištu u devetom mjesecu, veći model nešto kasnije.

Iako Kuo uživa veliki ugled zbog ranijih točnih predviđanja, uvijek je moguće da njegovi izvori zakažu ili mu daju pogrešne informacije. U svakom slučaju sada imamo više detalja nego ranije a da li će oni biti istiniti, ostaje da vidimo.

 

Story credits: AppleInsider

  • Qita

    Od kuda te glasine? Tko to izmišlja? Dok se iPhone ne pojavi na dan predstavljanja nitko nezna kako mobitel izgleda.