Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Prvi iPhone sa OLED zaslonom dolazi 2017. godine?
iPhone-6-Retina-HD

Prvi iPhone sa OLED zaslonom dolazi 2017. godine?

Ako je vjerovati izvorima koji su progovorili u najnovijem izvještaju publikacije Nikkei Apple sprema iPhone sa OLED zaslonom već naredne, 2017. godine. Navodno je Apple već ugovorio proizvodnju ovih zaslona za iPhone sa kompanijama LG i Samsung, a do jeseni 2017. bi sve bilo spremno za proizvodnju u ogromnom broju primjeraka.

Pokaže li se ovo točnim Apple će početi da koristi OLED zaslone godinu ranije nego što su to mnogi predviđali, te dvije godine ranije nego što je to predvidio priznati analitičar Ming-Chi Kuo. U studenom prošle godine on je smatrao kako će Apple nastaviti da koristi dosadašnju TFT-LCD tehnologiju najmanje do 2019. godine. Tvrtka iz Cupertinoa već neko vrijeme ispoljava interes OLED tehnologiju te drži i nekoliko patenata koji su usko povezani sa njom. Krajem prošle godine u Bloombergu su tvrdili kako je Apple pokrenuo super tajnu laboratoriju gdje najmanje pedeset inženjera radi na naprednim LCD i OLED projektima.

Bilo je i glasina kako Apple želi OLED tehnologiju iskoristiti kako bi pravio iPhone modele sa zakrivljenim zaslonom ali u Nikkei smatraju da se to neće desiti zbog ubrzanog procesa razvoja jer Apple želi vidjeti ove zaslone u iPhone modelima što prije.

  • davor

    Samsung ima OLED oduvjek na svakom mobu, a iphone ips…, gledam poredbe samsunga s7 i iphna 6s, ne znam sta bih rekao u svakom pogledu trenutno samsung vodi…, prije se iphone kopirao, sada se samsung kopira, svi telefoni sada kopiraju edge design…