Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Samsung će ponovo proizvoditi procesore za iPhone?
sammy

Samsung će ponovo proizvoditi procesore za iPhone?

Bloomberg je nešto ranije ove sedmice izvjestio kako je Apple ponovo odabrao Samsung kao proizvođača čipova za buduće iPhone modele. Podsjetimo se, Tajvanski TSMC je dobio najveći “zalogaj” proizvodnje čipova za iPhone 6, u čemu je prije uživao Korejski gigant.

Naravno, službena potvrda nije došla ni iz Apple-a ni iz Samsunga, već je Bloomberg citirao izvore koji su upoznati sa situacijom. Vjerujemo kako će mnogi biti zbunjeni ovom odlukom ali rivalstvo dvaju kompanija u mobilnom sektoru ne treba poistovjećivati sa dijelom korporacije Samsung koji proizvodi procesore, memorije i ostali hardveraj, a posebno treba imati na umu da se svi čipovi za iUređaje proizvode po Apple-ovim nacrtima.

Publikacija Korea Times je ovu glasinu prvi put prenijela u studenom prošle godine, ali je naglašeno da Samsung neće zamijeniti TSMC do 2016. godine. Prema posljednjim istraživanjima Apple je prošle godine potrošio 25,8 milijardi dolara na čipove, što je 7,6% od ukupnog, globalnog prometa čipovima. To samo dovodi do zaključka da bi novi dogovor bio iznimno profitabilan za Samsung kao korporaciju.