Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Samsung morao platiti stotinama studenata da se pojave na Galaxy S6 keynoteu
samsung-galaxy-S6

Samsung morao platiti stotinama studenata da se pojave na Galaxy S6 keynoteu

Prema objavi Shanghai novinske kuće The Paper, Samsung je prije par dana na Galaxy S6 i S6 Edge novinskoj konferenciji platio polovici odnosno oko 500 posjetioca da se pojave na Galaxy konferenciji.

Članak objašnjava kako radi slabog odaziva na pozivnice Samsung je zaposlio marketing firmu koja je bila zadužena da pronađe studente i mlađu raju do 30 godina te im plati 30 Yuan odnosno nekih $5 da ostanu na konferenciji bar jedan sat kako bi popunili sva prazna mjesta te napravili utisak da je sala puna.

Novinari koju su bili tamo su započeli istragu i pitanja kada su primjetili da veliki broj posjetilaca snima event putem iPhonea i drugih Android telefona. Navodno, studentima je rečeno da ako ih itko pita, da kažu da su Samsung fanovi mada su mnogi rekli istinu nakon što su uhvaćeni u laži.

samsung-and-iphone

Nije nikakva tajna da radi velike konkurencije od strane jeftinijih Andorid kompanija Samsung brojevi prodanih jedinica opada već dvije godine širom svijeta uključujući i Hrvatsku. Pri izlazku iPhonea 6 i 6+ s većim zaslonom Samsung je prijavio šesto tromjesečje gdje ne samo da nisu zaradili na mobilnom frontu već su i izgubili novce.

Samsung je naravno izjavio na svom blogu da je ovo potpuna laž te da nitko nije plaćen te da uopće ne znaju odakle dolaze te glasine. (Od studenata koji su plaćeni)

Kome vjerovati? Na žalost ovo nije prvi put da je Samsung uhvaćen u laži. Već smo pisali kada su bili uhvaćeni u laži gdje su platili studente da pišu lažne negativne recenzije o suparničkim telefonima te pozitivne lažne recenzije o Samsung telefonima. Prije toga su uhvaćeni kako varaju na banchmark testovima svojih flagship telefona, a više puta su uhvaći kako varaju investore u broju jedinica koje su prodali.

samsung-vs-iphone

S obzirom da je prodajni pad započeo nakon sudske parnice od preko milijarde dollara s Appleom te kada je Samsung prestao kopirati izgled iPhonea, sve bi se trebalo vratiti na normalu s obzirom da su novi Galaxy modeli izgledom veoma slični iPhoneau te su umijesto plastike napravljeni od stakla i metala s veoma sličnim dizajnom. Po prvi put da mi se sviđa Samsung telefon s Apple dizajnom.

Što vi mislite o svemu ovome?

 

 • Pingback: Samsung morao platiti stotinama studenata da se pojave na Galaxy S6 keynoteu | www.OMILJENA.net()

 • borg_

  Prvi iPhone od Samsunga da mi se svida :)

 • Rokaj Snimaj

  bilo to istina ili ne jedna stvar stoji a pisao sam mozda i prije pola godine da ce Samsung biti dominantan naspram svih drugih jer je neovisan za razliku od ostalih i jedno pitanje sta reci na Samsungov cip u iPhonu jel valja? ahaha i za kraj Omizio jadan ste portal samo zbog toga naivnog blacenja svih drugih proizvodjaca a necete da stanete na loptu i da kazete hej to im je bolje to bi i Apple trebao unaprijediti

  • Pa ne blatimo mi Samsung. Samsung blati sam sebe. I to već godinama. Dobro je sve dokumentirano. Koga zanima može brzo to proguglati ili naravno može se stavili prst u uho i sve to ignorirati.

 • DragTheWaters

  @rokaj snimaj – Daj se malo raspitaj o proizvodnji procesora ili bilo kakvih drugih informatičkih komponenti, bilo kojeg svjetskog proizvođača, pa onda piši ovakve gluposti ;) (imaš iste komentare kao svaki drugi obični korisnik bilo kakvog komada informatičke opreme ili nekakvog gadgeta. Svi samo znate usporediti brojke na osnovnom opisu proizvoda, a nemate pojma što znači rezolucija ekrana, a kamoli bilo koji podatak o procesoru..) cheers!

  • Rokaj Snimaj

   pa sto mi ti ne kazes malo vise ako si tako pametan znaci Samsung je trenutno prvi i jedini koji radi chipove na strukturi 14nm koji ce se naci u novoj generaciji iPhona mali dio Samsungovih chipova imas u iPhone 6 i 6 Plus i to radjeni na arhitekturi of 20 nm mada je vecinski proizvodjac je TSMC koji je zapeo na arhitekturi od 20 nm i zato Apple prelazi ponovo kod tate Samsunga i na njihove cipove kojima je potrebno manje struje brze rade i manje se griju a onda sto mi ne kazes sta o rezoluciji u iPhona 6? Jel hoces da mi kazes da jos nema Full HD i da moras uzeti phablet iPhone 6 Plus da bi imao Full HD dok rivali furaju QUAD HD ali kao svaki iPhone boy jaci je je Apple. Za kraj jednu stvar tvrdim i stojim iza toga Apple ima najjaci iOS to nema rasprave ali HARDVEROM nema jaceg od SAMSUNGA LJUDNO!!!

   • DragTheWaters

    E super si to sve proguglao (i kao što sam očekivao, ništa nisi rekao time) a sad ili zbroji 2 + 2 ili ne blebetaj ko svi bezveze i nastavi koristit svoj tata mata samsung sa qhd-om (stvarno nema potrebe za pisanjem ovoga ‘quad’ jel :D) protiv kojega nemam apsolutno ništa protiv, kao ni protiv bilo kojeg drugog proizvođača (što više dobrih to bolje) :). živio ti meni ;)

    • Rokaj Snimaj

     sincicu kasno je idi spavati

     • DragTheWaters

      de nauči se ponašat.

   • DragTheWaters

    I da nadodam, točno sam znao da toliko ‘znaš’ :D – stari moj, upravo zbog takvih kao što si ti, a takvih je velika većina, svi puše glupe priče, usporedbe sa iPhoneom i saamo kupuju. Ti znaš točno sve što proizvođači žele da znaš (a svi isto ‘znate’). Samo ću jedno reć, iPhone je skup za moj džep (to što sam ja budala pa bacam pare samo na flagshipove jer eto jbg volim da mob ‘radi’ to je druga stvar hehe), ali je i dalje bolji i softwareski i hardwareski u svakom smislu (a to očito ti nemožeš skužit). Uživaj.

 • DragTheWaters

  i da, dobro izgleda s6 :)