Friday, 30 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Sharp CEO potvrdio da će iPhone 8 imati OLED zaslon
iphone75colors-800x438

Sharp CEO potvrdio da će iPhone 8 imati OLED zaslon

Čudne su poveznice u svijetu globalnog biznisa. Recimo, do maloprije nisam znao da je Tai Jeng-Wu predsjednik kompanije Sharp, te ujedno i jedan od važnijih ljudi u Foxconnu koji je kupio kompaniju Sharp i koji je najvažniji Apple proizvodni partner. Bilo kako bilo, Tai je dao jednu jako zanimljivu izjavu koja još jednom potvrđuje dosadašnje glasine – slijedeći iPhone imat će OLED zaslon!

Apple je počeo koketirati sa OLED zaslonima od kako u prodaji ima Apple Watch a sada svi znamo kako i novi MacBook Pro ima Touch Bar koji je u principu OLED zaslon. Sharp je jedan od dobavljača koji proizvodi LCD zaslone za razne Apple proizvode. Trenutno su u fazi izgradnje nove fabrike koja će proizvoditi OLED panele u Japanu a Tai kaže kako su spremni, prema potrebama, otvoriti i fabriku u SAD.Tai je postao CEO Sharp-a u kolovozu nakon što je Foxconn finalizirao kupovinu ovog japanskog giganta i, prirodno, blisko surađuje sa CEO-om kompanije Foxconn koji je Terry Gou.

Neki tajvanski mediji međutim već prenose kako bi ovaj Appleov flert sa OLED tehnologijom mogao biti kratkog vijeka jer kompanija iz kalifornijskog Cupertino-a već istražuje još potentnije Micro-LED zaslone za iPhone. U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti ovaj razvoj a mene najviše zanima da li će biti napretka u polju smanjivanja urezanih slika u zaslon što je rak rana OLED panela na Samsung i ostalim uređajima.

Story credit: Nikkei