Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Slike iz Foxconna otkrivaju iPhone 6?
iPhone-6-CW

Slike iz Foxconna otkrivaju iPhone 6?

Nakon što smo vam juče pokazali koncept iPhonea 6 nastao na osnovu “odbjeglih” proizvodnih šema, danas je blogosfera preplavljena fotkama čiji autor želi da povjerujemo da prikazuju pravi, pravcati iPhone 6.

iphone-6-foxconn

Fotke koje vam prenosimo su, navodno, napravljene u Foxconn fabrici u Kini. Nisu izrazito kvalitetne ali smo tokom godina navikli i na gore. Svi se slažu kako će iPhone 6 postojati kao barem jedan model sa većim zaslonom (4,7″) ali je na pomenutim fotkama teško utvrditi dimenzije jer nedostaju elementi za poređenje. Ono što se primjećuje je da ovaj iPhone prati izgled koji smo jučer vidjeli na navodnim šematskim prikazima i to zajedno sa zaobljenim ivicama.

iphone-6-02

Najzanimljiviji faktor ovdje je modul kamere koji viri van kućišta. Da li će novi iPhone biti toliko tanak da će Appleovci morati poduzeti ovakav korak? To bi bio prvi put jer nikad od sada leća kamere nije odstupala od dimenzija kućišta.

Iako uređaj na ovim fotkama možemo zamisliti kao nasljednika iPhonea 5s ipak ih trebamo gledati sa zdravo dozom kriticizma. Tko zna što se iza njih krije…

Story and image credits: GforGames

  • tatko

    lol, kamera viri iz kućišta :D, je li ovo 1.travanjska zahebancija?

  • Muhamed Ahmed

    hhahah rade na windowsu xp :D