Thursday, 22 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Što nam Apple sprema za 2016. godinu?
Apple-in-2016_

Što nam Apple sprema za 2016. godinu?

Prošla godina bila je odlična za Apple, sa prodajnim ciframa koje su nadmašile prethodne godine i milijunima prezadovoljnih korisnika. Ne sumnjamo kako će kompanija iz Cupertinoa nastaviti taj trend sa uređajima i uslugama koje će ponuditi i ove godine. Glasine i nagađanja nikad ne staju. Ovdje ćemo napraviti kratki pregled najvažnijih gadgeta koje možemo očekivati iz Apple radionice.

Apple Watch 2

Prvi Apple pametni sat uskoro će obilježiti prvu godinu od kako je ponuđen na tržištu. Iako se prašina tek slegla oko ovog uređaja mnogi se pitaju što će biti sa nasljednikom. Prema prvim pretpostavkama druga Apple Watch generacija mogla bi biti predstavljena na posebnom eventu u ožujku, a očekuje se brži hardware i dodatak FaceTime kamere.

Apple-Watch-2-main

iPhone 6c

Ovaj uređaj je miljenik Apple glasina u prethodnih par mjeseci. Mnogi pretpostavljaju kako će novi 4″ iPhone 6c biti predstavljen u ožujku skupa sa Apple Watch 2. Procesor bi trebao dijeliti sa iPhoneom 6 a mnogi govore da bi mogao imati i 2GB radne memorije i veću bateriju nego iPhone 5s.

iPhone-6c

iPad Air 3

Po kuloarima se priča da bi treća generacija iPada Air mogla uskoro debitirati a loše vijesti su da vjerovatno neće imati 3D Touch tehnologiju. Ne sumnja se kako će biti brži i bolji od prethodnika.

iPad-Air-2

iPhone 7 i iPhone 7 Plus

Nakon modela 6 i 6s, iPhone 7 bi trebao debitovati na jesen sa potpuno novim dizajnom. Rano je pričati o realnim detaljima ali prve, hrabre, glasine zagovaraju vodootpornost i 256GB skladišne memorije za top model. Tu je i priča da će Apple konačno ukloniti linije antene sa kućišta ali to smo čuli i prošle godine.

iPhone-7

Macbook prijenosnici

Macbook Air je postao ikona na sceni prenosnih računala i ove godine bi mogao dobiti još potentniji hardware što bi ga stavilo ispred ozloglašenog 12″ Macbook modela kojeg još nismo sažvakali.

MacBook-Air1

Nakon uobičajenih osumnjičenih treba spomenuti i druge uređaje koje ćemo vjerovatno vidjeti ove godine kao što su nove generacije iPad Pro i mini modela, petu generaciju Apple TV konzole, pardon, tv boxa, a možda i neko iznenađenje. Sa softwareske strane nema dvojbe kako ćemo vidjeti iOS 10 (wow, idemo u dvocifreno područje), OS X 10.12, te watch OS 3 i novu tvOS inačicu. Od kojeg uređaja vi najviše očekujete ove godine?

 

Story and image credits: RedmondPie