Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Touch ID dolazi na MacBook Air?
macbook-pro-touch-id

Touch ID dolazi na MacBook Air?

Već odavno nije tajna kako nam Apple priprema potpuno novi 12″ MacBook Air. Mjesecima slušamo glasine kako će taj uređaj imati smanjen broj priključnih portova, Retina zaslon i što sve ne. Na tu listu se sada priključuje i glasina da će mali prenosnik dobiti i Touch ID tehnologiju!

Članak je jučer objavljen na Tajvanskom blogu Apple.club.tw, a pred debija na MacBooku, šuška se o tome kako će Touch ID doći i na Apple periferijalne uređaje kao što su Magic Mouse i Magic Trackpad. Iza svega, navodno, stoji želja čelništva tvrtke iz Cupertinoa da svoj novi Apple Pay servis učini dostupnim ne samo na iUređajima. Prije no što konstatujemo da bi bilo više no glupo namirnice u dućanu plaćati putem laptopa, treba imati u vidu da su plaćanja putem Apple Pay već omogućena na pojedinim online shopping servisima i kako se očekuje još veća ekspanzija ovog servisa.

Druge prednosti bi su takođe očigledne. Korisnici Mac računala više ne bi morali unositi razne sigurnosne lozinke za logiranja i iTunes kupovine, sigurnost bi otišla na još veći nivo što cijelu priču iz te perspektive čini odličnom idejom.