Monday, 28 September, 2020
Home >>> Glasine >>> TSMC će proizvesti sve procesore koji se ugrade u iPhone 7?
iFixit-iPhone-6s-teardown-image-001-Battery-1024x768

TSMC će proizvesti sve procesore koji se ugrade u iPhone 7?

Dok se glasine sada najviše bave nadolazećim iPhone 5se modelom, čisto iz razloga što će se on pojaviti ranije, svakog tjedna zalutaju i one koje otkrivaju manje ili više važne detalje o iPhoneu 7 koji nećemo vidjeti prije jeseni.

Nove vijesti dolaze nam posredstvom publikacije South Korea Electronic Times a prenosi ih Reuters. Prema njima Tajvanska kompanija TSMC će biti jedini proizvođač procesora za narednu iPhone generaciju. TSMC je navodno preuzeo ulogu primata nad dugogodišnjim rivalom, kompanijom Samsung, koja je godinama dobijala najveće narudžbe za proizvodnju Apple dizajniranih čipova za iPhone, iPad i iPod touch modele. Ovo se podudara sa nekim ranijim analizama kada se već govorkalo da će cjelokupna narudžba pasti TSMC-u na leđa.

Pokaže li se ovo istinitim bit će to vidljiv udarac za ogranak Samsunga koji se bavi proizvodnjom poluprovodnika. Apple je dugogodišnji VIP klijent pa je čak i 70% Apple A9 čipova koji se ugrađuju u iPhone 6s porijeklom iz Samsungovih tvornica. Do rujna ima još dosta vremena pa tako i još prostora za glasine da mute vodu.