Tuesday, 27 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Velike kompanije već razvijaju aplikacije za iWatch?
iwatch-apps

Velike kompanije već razvijaju aplikacije za iWatch?

Apple fanovi i štovatelji, mediji, kritičari i objektivni posmatrači diljem svijeta iščekuju sutrašnju prezentaciju od Applea. Osim dva nova iPhone modela, očekuje se da će nam Tim Cook i ekipa konačno pokazati iWatch, mitski pametni sat o kojem slušamo već godinama.

I dok smo uvjereni da o pomenuta dva iPhone 6 modela već znamo sve, detalji vezani za iWatch nisu poznati te se čini kako je Apple odradio odličan posao čuvajući misteriju oko ovog uređaja. Na blogu 9to5mac jučer su objavljene nove špekulacija prema kojima će iWatch biti sposoban da vrti i aplikacije koje nisu pravili samo Appleovi softwareski inženjeri. Navodno su eminentne kompanije i razvojne kuće već dobile odgovarajući SDK (Software Development Kit) kako bi stvorili prve aplikacije za iWatch koji bi trebao biti pogonjen prilagođenom verzijom iOSa. Među tim visoko profilnim kompanijama nalazi se i Facebook a nije poznato da li će se aplikacije za iWatch “rasparčavati” putem odvojenog odjeljka u App Storeu (kao što je to učinio Google na Play Storeu) ili će biti dostupan potpuno odvojen App Store.

Od ranije se pretpostavljalo da će iWatch biti do zuba naoružan senzorima kako bi se iskoristio potencijal HealthKit i HomeKit servisa, a sve važne detalje ćemo znati sutra te vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite naveče kada ćemo pisati i zajedno razgovarati o svemu što se desi na pozornici.

 

Story credits: 9to5Mac