Saturday, 19 September, 2020
Home >>> Glasine >>> WWDC 2014 – Apple sprema platformu za pametne domove?
apple-smart-home

WWDC 2014 – Apple sprema platformu za pametne domove?

Idućeg ponedjeljka počinje WWDC 2014. Osim toga što očekujemo predstavljanje iOSa 8 i OS X 10.10, pojedini optimisti i dalje očekuju prezentacije Apple pametnog sata, Apple TVa četvrte generacije i što sve ne. Novi članak koji je objavio The Financial Times govori o tome kako Apple sprema softwaresku platformu koja će iUređajima omogućiti da upravljaju raznim aspektima pametnih domova.

Strategija će biti slična trenutnoj koja se koristi za obilježavanje kombatibilnih slušalica, zvučnika, kontrolera sa MFi (Made For iPhone) oznakom. Prema neimenovanom izvoru, Apple surađuje sa velikim brojem proizvođača kućne elektronike i sigurnosnih sustava a poseban naglasak se daje na to da cijeli sustav ne bude podložan hakerskim napadima. U principu bi to značilo da ako doma imate kompatibilan frižider, mikrovalnu, rasvjetni sustav, perilicu i slično. Sve ćete ih moći kontrolirati sa svog iPhonea ili iPada s bilo kojeg kutka svijeta. Ne sumnjam kako će teoretičari zavjere uzbuditi oko ovoga jer će NSA sada znati koliko podgrijan sendvič vole ili koliko puta tjedno peru veš.

U svakom slučaju, više ćemo znati idućeg tjedna kad vidimo što nam je Apple sve spremio za WWDC ove godine.

  • davor

    Nadam se,jer npr samsung 5 vec upravlja tv,auto radio,klima u kuci,itd. samo izaberes tip i udri… Znam jel jebemo konobare sa prebacivanjem na porno kanale..